Pari Harju – Pyykkönen pyörätuolitanssin maailmancupin kilpailussa vakaasti viidensiä, samalla oman luokkansa ykkösiä

JULKAISTU: 22.9.2022, KATEGORIAT: Paratanssiurheilu, Tulostiedotteet

Slovakian Kosicessa 10.-11.9. tanssitussa World cup -kilpailussa oli osallistujia peräti 15 maasta, mikä havainnollistaa hyvin kansainvälisen pyörätuolitanssimaailman vihdoin palanneen pandemiaa edeltäneeseen aktiiviseen kilpailutoiminnan aikaan. Vuorovuosin tanssittavista EM- ja MM-kilpailuista Kosicen kilpailu vastaa vuoden suurinta arvokilpailua. EM-kilpailut tanssitaan Prahassa, Tsekeissä 28.-30.10.2022.

Kaukaisimmat osallistujat Kosicen kilpailussa olivat Brasiliasta, Meksikosta, Kiinan Taipeista sekä Kazakstanista. Eurooppalaisten maiden edustajia kilpailussa nähtiin muun muassa Itävallasta, Belgiasta, Saksasta, Israelista, Italiasta, Hollannista ja Sloveniasta. Suomea edusti combi 1 – luokassa pari Tuuli Harju – Timo Pyykkönen sekä single 1 – ja single 2 -luokissa tanssijat Tiina Uimonen ja Pirjo Pappila. Tuuli Harju kilpaili myös single-luokassa.

Lauantaina tanssitussa single-kilpailussa Tuuli Harju sijoittui finaalissa 5. sijalle. Tiina Uimonen ylsi single 2 -luokassa semifinaaliin sijalle 9 ja freestylessä noin sijalle 10. Pirjo Pappilan single-tanssin sijoitus oli 10. Palkintosijat menivät Meksikoon ja voitto Kazakstaniin.

Yhdistetyssä combi 1 – ja combi 2 -luokkien vakiotanssifinaalissa Kymenlaakson vuoden 2021 vammaisurheilija -palkinnon saaneet Tuuli Harju ja Timo Pyykkönen tanssivat finaalin sijalle 5 – ollen ainoa combi 1 -luokan pari finaalissa. Sunnuntaina tanssitussa combi 1 -luokan freestyle-kilpailussa Harju-Pyykkönen sijoittui vakioiden tapaan finaalin 5. sijalle. Parin latinalaistanssien sijoitus oli koko viikonlopun tapaan 5. sija.

Koska combi 2 -luokassa tanssivilla on toimintakykyä luokan combi 1 -tanssijaa laajemmin, finaalisijoitus osoitti parin olevan erinomaisessa kunnossa syksyn tulevia EM-kilpailuja varten. ”Tanssimme vakiot uudella tavalla vapaalla koreografialla, jolloin saimme tanssiin lisää joustavuutta ja vauhtiakin, kun ruuhkan vuoksi koreografiaan ei tullut turhia keskeytyksiä”, Timo Pyykkönen kertoi.

”Ennen Prahan EM-kilpailuja edessä on vielä maajoukkueleiritystä ja valmennustunteja, joista saamme varmasti hyvät opit mukaan kauden arvokilpailuun, Timo Pyykkönen valaisee suunnitelmia.