Suomalaismenestystä boogie woogien World Cupista!

Lauantaina 10.9. käytiin vuoden kolmas boogie woogien World Cupin osakilpailu, jossa Suomea edusti junioreissa Aaron Koivunen – Ida-Loviisa Koivunen sekä yleisessä sarjassa edustivat Juho Päivinen – Ida Keränen ja Samuli Kalliala – Pinja Sarviluoma. Kilpailut järjestettiin Saksan Königsbrunnissa.

Kilpailupäivä oli suomalaisittain erittäin menestyksekäs! Aaron ja Ida-Loviisa Koivunen nappasivat kultaa junioreista. Pari voitti jopa 11 pisteellä seuraavaksi sijoittuneen. Lisäksi Juho Päivinen ja Ida Keränen voittivat yleisestä sarjasta upeasti hopeaa sekä Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma sijoittuivat samaisessa sarjassa neljänneksi.

Juho ja Ida kokeilivat erilaista lähestymistapaa kilpailupäivään: ”Aiemmissa kilpailuissa päätavoitteemme on ollut päästä finaaliin, ja finaaleissa olemmekin olleet sekä fyysisesti että psyykkisesti väsyneitä. Nyt Königsbrunnin kilpailussa päätimme keskittyä erityisesti finaalisuorituksissa onnistumiseen ja tasaisen vahvojen alkukierrosten jälkeen saimme parhaat suorituksemme tanssittua illan finaalissa.” Strategian muutos tuotti tulosta, ja pari oli onnessaan sijoituksestaan: ”Hopea tuntui loistavalta voitolta, sillä pronssille jäänyt italialaispari on aiemmissa kilpailuissa sijoittunut edellemme.”

Vaikka Juholla ja Idalla on vasta muutama kansainvälinen kilpailu takana yhdessä, nousivat he hopean myötä maailman rankingissa kymmenen parhaan parin joukkoon boogie woogiessa. Pari lähtee sekä hyvillä että luottavaisin mielin valmistautumaan lokakuun Geneven osakilpailua kohti.

Samuli ja Pinja palasivat vihdoin kilpailemaan 10 kuukauden tauon jälkeen polvileikkauksen jäljiltä. Pari kommentoi kilpailuaan Königsbrunnissa seuraavasti: ”Oli huippua päästä taas kisalattialle! Suorituksemme oli melko tasaisia koko päivän ajan ja olemme todella tyytyväisiä 4. sijaan. Kiitos valmentajille ja tiimille, ketkä ovat ammattitaitoisesti tukeneet meitä ja paluutamme kisalattialle!”

Kilpailupäivän kaikki tulokset löydät osoitteesta: https://wrrc.dance/competitions/results-detail-view/?id=387 

Boogie woogien yleisen sarjan finaaliparit Königsbrunnissa 10.9.