Suomi hopealle vakio- ja latinalaistanssien Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuissa!

JULKAISTU: 5.9.2022, KATEGORIAT: Yleinen

Himoitut Pohjois-Euroopan mestaruudet (NEC) ratkottiin eilen, sunnuntaina 4.9., myöhään illasta Helsingissä. Kilpailut käytiin Pasilan Urheiluhallissa. Päivän aikana kilpailtiin niin lapsissa, junioreissa, aikuisissa kuin senioreissa.

Latvia johti kokonaiskilpailua läpi päivän ja vei lopulta kymmenen maan välisen kokonaiskilpailun lähes sadan pisteen turvin. Viro ja Suomi kävivät tiukkaa kamppailua toisesta sijasta aina myöhäisiltaan saakka. Vasta illan viimeiset finaalit ratkaisivat hopean Suomen eduksi. Viro sijoittui lopputuloksissa pronssille.

Vakiotanssien Pohjois-Euroopan mestareiksi kruunattiin aikuisissa puolalaispari Paweł Subczyński – Aleksandra Kucharska. Hopealle samalsessa sarjassa ylsi pari Gints Roberts Berzins – Anna Krogsboell Buus (Tanska) ja pronssille Cristian Ioan Pop – Celine Sejdijaj (Saksa).

Aikuisten latinalaistanssit vei puhtaalla suorituksellaan liettualaispari Einoras Degutis – Ugne Bliujute, joka voitti kaikki viisi finaalitanssia. Saksan Robin Goldmann – Stefani Ruseva otti sarjassa hopeaa ja Suomen Dmitri Borovski – Laura Galashenkova pronssia.

Liettualaiset Nojus Karka ja Sofia Ptchelintzev voittivat nuorison vakiotanssit. Hopea ja pronssi menivät puolestaan Latviaan. Ernests Aksels Dimants – Marija Paščenko sijoittui toiselle sijalle ja Hardi Vahtra – Karina Karklina kolmannelle.

Daniil Ternovik – Sindija Granta (Latvia) otti kultaa nuorison latinalaistansseissa. Liettulaispari Valerii Shylo – Smilte Kozlovskyte sijoittui toiseksi ja Suomen Kaapo Tusa – Madeleine Tigerstedt kolmanneksi.

Seniorien vakiotanssimestaruus meni Saksaan parille Fabian Wendt – Anne Steinmann. Gatis Simsons – Julija Simsone (Latvia) otti hopeaa ja Kimmo Ahonen – Päivi Rautio (Suomi) pronssia.

Senioreiden voittajaksi latinalaistansseissa selviytyi ruotsalaispari James Johansson – Leila Frövik. Suomalaiset veivät sarjassa toisen ja kolmannen sijan. Toni Rasimus – Tiina Kilponen vei hopeaa ja Jari Laatta – Sanna Leskinen pronssia.

Latvialaiset saavuttivat kolmoisvoiton junior 2 -luokan vakiotansseissa. Sekä 10-tanssin että latinalaistanssien MM-pronssimitalisti Richards Krivins – Marija Golubeva vei kaikista kirkkaimman mitalin voittaen kaikki finaalitanssit. Hopeaa sarjassa otti Klāvs Riemers-Silarājs – Patrīcija Mariņaka ja pronssia Armands Goldbergs – Anastasija Cernigova.

Ilmiömäinen Richards Krivins – Marija Golubeva (Latvia) kruunattiin myös junior 2 -luokan latinalaistanssien mestariksi. Liettualaiset Vakaris Bilcius ja Melani Bartosevic kilpailivat hopealle ja virolaiset Frederik Roostfeldt ja Ciara Simone Pirn puolestaan pronssille.

Latvialaisparit veivät kolmoisvoiton myös junior 1 -luokan vakiotansseissa. Jegors Prokins – Karimova Polina sijoittui ensimmäiseksi, Raiens Dusa – Dana Lebedeva toiseksi ja Aleksejs Scerbakovs – Vladislava Grigalcuka kolmanneksi.

Jegors Prokins – Karimova Polina (Latvia) voitti myös junior 1 -luokan latinalaistansseissa. Suomalaispari Jelisei Zemljannikov – Vlada Sidunova nappasi luokassa hopeaa ja lativalaispari Illia Kachurovskyi – Nikolu Martu Dambite pronssia.

Lisäksi lapset 12 -sarjassa latvialaispari Edvards Zeiza – Diana Bolbate tanssi ensimmäiselle sijalle vakiotansseissa. Ronald Kogan – Alina Potapova (Viro) sijoittui puolestaan korkeimmalle palkintokorokkeelle latinalaistansseissa.

Kaikki päivän tulokset ovat nähtävillä tuloslaskennan sivulla: http://stelnet.fi/tulv22/no04092022/