Grand Prix -kuninkuudet ratkottiin Pasilan Urheiluhallissa

JULKAISTU: 4.9.2022, KATEGORIAT: Yleinen

Eilen lauantaina 3.9. kilpailtiin Grand Prix -mestaruuksista Pasilan Urheiluhallissa. TKMaster Helsingin järjestämät GP-kilpailut käynnistivät vakio- ja latinalaistanssien superviikonlopun, joka jatkuu tänään Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuilla (NEC). Eilen kilpailtiin avoimissa kilpailuissa niin lasten, juniorien, nuorison, aikuisten kuin seniorien sarjoissa.

Vakiotanssimestaruuden champion-luokassa vei upeasti tanskalaispari Gints Roberts Berzins – Anna Krogsboell Buus. Toiseksi sarjassa sijoittui Domas Jakubauskas – Gabija Damašiūtė (Liettua) ja kolmanneksi Pavel Ivanov – Charlotte Bondo (Tanska).

Champion-luokan latinalaistanssien voittajaksi kruunattiin liettualaispari Einoras Degutis – Ugne Bliujute, joka vei voiton jokaisesta viidestä tanssista. Dmitri Borovski – Laura Galashenkova (TKMaster Helsinki) vei hopeaa kotiyleisönsä edessä ja Danila Sitovs – Rebeka Cerepanova (Azerbaidžan) pronssia.

Liettualaiset Nojus Karka ja Sofia Ptchelintzev voittivat vakiotansseista kaikista kirkkaimman mitalin nuorisosarjassa. Vahtra Hardi – Karina Karklina (Latvia) sijoittui toiseksi ja Marlon Hellaste – Kertu Kuklase (Viro) kolmanneksi.

Nuorison latinalaistansseissa voittoon puolestaan ylsivät ilmiömäiset TeamHDS Helsingin Kaapo Tusa ja Madeleine Tigerstedt voittaen kaikki tanssit. Myös hopea meni niin ikään helsinkiläisille, Lumetsin parille Stefan Kagadi – Adriana Johanson. Pronssia sarjassa vei Ron Dobrjanski-Piirsalu – Mira Kathrine Rødbro (Tanska).

Kazakstanilaispari Daniil Kuznetsov – Tamara Belenkaya voitti vakiotansseissa juniorit 2 -luokan. Virolaisparit veivät puolestaan toisen ja kolmannen sijan – Marten Thomas Tõniste – Alexandra Riisa hopeaa ja Karl-Frid Kaljas – Eliise Lill pronssia.

Daniil Kuznetsov – Tamara Belenkaya (Kazakstan) voitti myös vakuuttavasti kultaa juniorit 2 -sarjan latinalaistansseissa. Povilas Dovydaitis – Emilija Karaliute (Liettua) sijoittui hopealle ja Arsenijs Zogins – Olesja Pustoselova (Latvia) pronssille.

TKMaster Helsingin Alexander Ivanitskiy ja Pauliina Homsy voittivat näyttävästi seniorit 1 -sarjan vakiotanssissa voittaen kaikki tanssit. Juha Viemerö – Elina Viemerö (TanssiDans Kirkkonummi) kilpailivat hopealle ja Kimmo Ahonen – Päivi Rautio (DanceLine Tampere) pronssille.

Seniorit 1 -luokassa latinalaistanssien voittajaksi kruunattiin ruotsalaispari James Johansson – Leila Frövik. Oulun DSC:n Toni Rasimus – Tiina Kilponen otti hopeaa kilpailusta ja Buumi DanceSport Helsingin Jari Laatta – Sanna Leskinen otti pronssia.

Lisäksi Pasilan Urheiluhallissa kilpailtiin vakio- ja latinalaistansseissa Pre-champion E-C – ja seniorit 35 -sarjoissa. Pre-champion E-C -luokan voittoon ylsi vakiotansseissa Oskar Jokinen – Pihla Jaakola-Siimes (Star Helsinki) ja latinalaistansseissa Aarni Kinnunen – Amanda Lindqvist    (TanssiDans Kirkkonummi). Senioreiden (35) sarjassa voitot veivät niin ikään etelänaapurimme: Taivo Lillo – Marina Lillo vakiotansseissa (Viro) ja latinalaistansseissa Heino Telling – Greta-Eva Kalberg (Viro).

Kilpailulavalla kilpailtiin myös kahdessa eri lasten sarjassa. Lapset 2 E -sarjan parhaaksi tuomarit arvioivat TKMaster Helsingin parin Maxim Julin – Afina Pavlova. Lapset 2 kuuden tanssin sarjassa lopputuloksissa sijoittui ensimmäiseksi Ronald Kogan – Alina Potapova (Viro).

Kaikki päivän tulokset ovat nähtävillä tuloslaskennan sivulla: http://stelnet.fi/tulv22/tk03092022/ 

Tänään kilpaillaan Pohjois-Euroopan mestaruuksista Pasilan urheiluhallissa, jonne yleisö on tervetullut katsomaan kilpailuja. Lisätietoja kilpailusta löytyy osoitteesta: nordicopen.fi.