Vakio- ja latinalaistanssien superviikonloppu – Grand Prix ja Pohjois-Euroopan mestaruuskisat valtaavat Helsingin

JULKAISTU: 1.9.2022, KATEGORIAT: Yleinen

Tänä viikonloppuna on luvassa vakio- ja latinalaistanssien suurin spektaakkeli vuosiin Suomessa, kun sekä Grand Prix että kymmenen Pohjois-Euroopan maan yhteishanke, the Northern European Championships (NEC) rantautuvat Helsinkiin. Kilpailut järjestetään Pasilan urheiluhallissa (3.-4.9.) yhteistyössä helsinkiläisen Tanssiklubi Master ry:n kanssa. Yleisöllä on mahdollisuus tulla paikan päälle katsomaan huippuluokan kilpailuja molempina päivinä.

Vakio- ja latinalaistanssien superviikonloppu alkaa lauantaina 3.9. syyskauden avaavalla Grand Prixillä, joka sisältää avoimet lasten, juniorien, nuorison, aikuisten ja seniorien vakio- ja latinalaistanssikilpailut. Kilpailu ranking-pisteistä tulee olemaan erityisen ankaraa poikkeuksellisen suuren osanottajamäärän vuoksi. Päivän kilpailut käynnistyvät klo 9.05 ja ensimmäiset finaalit pyörähtävät käyntiin klo 15.30 alkaen. Kilpailupäivä loppuu klo 20.50.

Sunnuntaina 4.9 käydään tiukka taisto vakio- ja latinalaistanssien Pohjois-Euroopan mestaruuksista (NEC). Edellisen kerran Pohjois-Euroopan mestaruuksista kilpailtiin Suomessa kahdeksan vuotta sitten, vuonna 2014. Sunnuntain kilpailuissa on osanottajia jokaisesta Pohjoismaasta, Baltian maista, Saksasta sekä Puolasta. Kilpailupäivä alkaa 8.30, ja koko superviikonloppu kruunautuu lopulta aikuisten latinalaistanssin finaaliin, joka loppuu klo 21.30.

Superviikonlopun aikana tullaan näkemään liuta kotimaisia ja kansainvälisiä huippuja Pasilan Urheiluhallissa. Tutut kotimaiset huiput ovat mukana laajalla kaartilla lähes jokaisessa kilpailussa. Tämän lisäksi senioreihin on noussut uusi, mielenkiintoinen suomalaispari Jari Laatta – Sanna Leskinen (Sen 1 Latin). Laatta on senioreiden latinalaistanssien hallitseva suomenmestari keväältä, ja Leskinen vei samaisessa sarjassa hopeaa. 

Kansainvälisistä huipuista kannattaa erityisesti pitää silmällä Jun 2 Latin -kisan ennakkosuosikkia Richards Krivins – Marija Golubeva. Latvialaispari voitti MM-pronssia kesäkuussa latinalaistansseista ja MM-pronssia 10-tanssista joulukuussa.

Pöytäpaikkoja pystyy varaamaan etukäteen nettisivuilta, mutta istumapaikat myydään ovelta. Pöytä- ja istumapaikkojen hinnat sekä aikataulut ja osallistujalistat löytyvät osoitteesta: nordicopen.fi.