NEC 4.9.2022 hyväksytään edustuskelpoisuuden täyttämiseen

JULKAISTU: 25.8.2022, KATEGORIAT: Kansainväliset asiat, Kilpailutiedotteet

Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailut (Northern European Championship, NEC) 4.9.2022 Helsingissä on 10 maan yhteistyössä järjestämä kansainvälinen kilpailutapahtuma, joka on otettu Suomen hoidettavaksi muiden  – vuorossa olleiden – maiden ilmoitettua, etteivät ne pysty järjestämään ko. tapahtumaa.

Kilpailu järjestetään NEC-sääntöjen mukaisesti, jotka varsinaisen kilpailun osalta ovat pääsääntöisesti yhtenevät WDSF:n kilpailusääntöjen kanssa.

Tanssiurheiluliiton kilpailusääntöjen kansainvälisen edustuspykälän 4.4. mukaan edustuspaikkaa tavoittelevan parin on – ollakseen validi edustuspariksi – oltava käynyt WDSF Open -tasoinen kilpailu viimeisen vuoden aikana laskettuna tulevan edustustehtävän päivästä.

Kansainvälisen tanssiurheilutilanteen ollessa tällä hetkellä vaikea toimijoiden rakentaessaan toimintaansa koronan jälkeiseen tilanteeseen VL-jaos on päättänyt, että 4.9. Helsingissä järjestettävä NEC korvaa em. säännöissä mainitun kv. kilpailuvaateen ja sen voidaan tulkita olevan WDSF Open -tasoinen kansainvälinen kilpailu. Urheilijoita tulee useasta maasta ja kv. tuomarit (13 tuomaria koko tapahtumassa)  ovat kaikki NEC-sääntöjen mukaisesti WDSF-lisensoituja.