“Epäonnistuminen on tapahtuma, ei ihminen” – Hatsolon World Games ei mennytkään suunnitellusti

JULKAISTU: 22.7.2022, KATEGORIAT: Yleinen

Kansainvälinen huippu-urheilun suurtapahtuma The World Games tuli päätökseensä viime viikonloppuna Yhdysvaltain Birminghamissa (7.-17.7). Breikkaus oli ensimmäistä kertaa mukana tässä maailmanluokan tapahtumassa, jossa suomalaisväriä kisaan toi Johannes “Hatsolo” Hattunen. Kirjoitimme ennen World Gamesia ennakkojutun kisoihin liittyen sekä tutustuimme tarinaan Hatsolon takana. Voit lukea artikkelin tästä.

Vuoden 2022 World Gamesiin raivasi tiensä 16 maailman parasta miesbreikkaajaa, jotka jokainen battlasivat kolmea eri kanssakilpailijaa vastaan kilpailun alkusarjassa. Alunperin alkusarja oli tarkoitus kisata lauantaina 9.7., mutta huonojen sääolosuhteiden takia kilpailua jouduttiin lykkäämään seuraavalle päivälle. Hatsoloa vastaan kisasivat alkusarjassa Kazakstanin Amir Zakirov, Kanadan Philip Kim sekä Espanjan Juan de la Torre Sanchez. Breikkauksen mestaruuden miesten soolosarjassa vei lopulta samaisena sunnuntaina yhdysvaltalainen Victor Bernudez Montalvo.

Hatsolo hävisi jokaisen kierroksensa alkusarjassa numeroin 0-2 sekä hän kerrytti kolmen kierroksensa aikana vain yhden tuomariäänen (Zakirovia vastaan). Hän sijoittui tällä tuloksella sijalle 16. Tulokset tuomariäänien saattelemina olivat erityisen murskaavat ja yllättävät, mikä totta kai herätti kysymyksen: mitä kisoissa on oikein tapahtunut?

Hatsolon taidonnäytettä.

Hatsolo avautui toissa päivänä sosiaalisessa mediassaan epäonnisesta World Games -kisamatkastaan. Hän oli sairastunut pahasti pari päivää ennen kilpailuaan, mutta sai kammettua itsensä lopulta lavalle kilpailemaan. Hatsolo kertoo, että hänellä on aiemmin ollut positiivisia kokemuksia nousemisesta kisalavoille viime hetken vastoinkäymisistä, mutta tällä kertaa sama saaga ei kuitenkaan saanut jatkoa.

“Vaikka olinkin pettynyt suoritukseeni, se oli silti ainutlaatuinen kokemus. Oli epätodellista olla paikalla kaikkien tanssijoiden kanssa ja nähdä kaikkien taistelevan mitaleista ja edustavan maitaan”, kiteyttää Hatsolo kisamatkansa.

Hatsolon kisat jatkuvat seuraavaksi kohti olympiakarsintoja.

World Gamesien tulokset miesten breikkausesta löydät osoitteesta: https://twg2022.com/results/