Olympiapäivä valtaa Helsingin Olympiastadionin 20.7.2022 – myös breikkaus mukana

JULKAISTU: 14.7.2022, KATEGORIAT: Yleinen

Yksi päivä, 20 lajia, 0 euroa

Breikkaus mukana Olympiapäivässä!

Suomen Olympiakomitea järjestää Olympiapäivän Helsingin Olympiastadionilla ensi keskiviikkona 20.7. klo 10–17. Olympiapäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, joka antaa yleisölle mahdollisuuden löytää kipinä uuteen liikuntaharrastukseen. Olympiapäivä on samalla Helsingin olympialaisten 70-vuotisjuhlien päätapahtuma.

Olympiapäivänä Stadionin ympäristö täyttyy lajipisteistä, joissa eri urheilulajien osaajat opastavat kokeilemaan lajeja. Olympiastadionin aukiolla pääportin edustalla on Street-alue, jossa voi kokeilla tuoreita olympialajeja, kuten skeittausta ja katukorista. Street-alueella pääsee myös testaamaan frisbeegolfia, hiihtoa ja luistelua rullasuksilla ja -luistimilla sekä temppuilemaan pallon kanssa katufutiksen hengessä.

Olympiastadionin sisäpuolen Sport-alueella voi kokeilla ja seurata muun muassa yleisurheilua, salibandyä, suunnistusta, nyrkkeilyä, judoa ja painia, soutua ja melontaa, keilailua, cheerleadingiä, voimistelua ja ampumaurheilua. Sport-alueella nähdään myös Pariisin 2024 kesäolympialaisissa debytoivan tanssilajin, breakingin, esityksiä tasatunnein.

Olympiapäivä yhdistää historiaa ja nykypäivää

Lajipisteiden lisäksi Olympiastadionin miljöössä voi heittäytyä suomalaisen olympiahistorian vietäväksi. Upea, huippumoderni Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto kutsuu Olympiapäivän tapahtumavieraat maksutta näyttelyihinsä, jotka esittelevät Helsingin kisoja laajasti ja monipuolisesti. Interaktiivisen älyseinän avulla voi tutustua esimerkiksi olympialaiset kokeneiden henkilöiden tarinoihin ja näyttäviin 3D-esineisiin. Lisäksi tarjolla on koko perheen soihtutyöpaja klo 10–17 ja Helsingin olympiakesä 1952 valokuvina -esitys.

Olympiapäivä tarjoaa oivan tilaisuuden tavata sekä entisiä että nykyisiä huippu-urheilijoita. Tapahtumassa ovat mukana muun muassa olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, Susijengin Sasu Salin sekä soudun olympiamitalistit Sanna Sten ja Minna Nieminen.

Sporttisen kesäpäivän kruunaa pulahdus Uimastadionilla, jonne Olympiapäivän osallistujilla on ilmainen pääsy päivän aikana. Uimastadion valmistui alun perin Helsingin vuoden 1940 olympialaisten kilpa-areenaksi.

Kutsumme erityisellä lämmöllä kaikkia vuoden 1952 kisoihin osallistuneita vapaaehtoistyöntekijöitä mukaan muistelemaan 70 vuoden takaisia kisakokemuksia ja nauttimaan olympiapäivän tunnelmasta uudistetulla Olympiastadionilla.

Löydät Olympiapäivän ohjelman, aluekartan sekä muut lisätiedot osoitteesta: www.olympiapaiva.fi