Latinalaistanssien Suomen parhaat parit lauantaina Kuopiossa

Vuoden 2022 latinalaistanssien suomenmestaruudet ratkotaan tulevana lauantaina Kuopiossa. Tämä yksi tanssiurheiluvuoden odotetuimmista ja sykähdyttävimmistä tapahtumista kerää Kuopio-halliin rakentuvaan tanssin taikamaailmaan juniorien, seniorien, nuorison ja yleisen, ns. Champion-luokan Suomen parhaimmiston mittelemään taitojaan ja kamppailemaan suomenmestaruustitteleistä.

Hallitsevat eri ikäsarjojen latinalaistanssien suomenmestarit ovat siirtyneet vuodenvaihteessa toiseen ikäsarjaan tai jättäneet keväisen Kuopion kilpailun väliin, mikä tekee avoinna olevien SM-tittelien tavoittelusta paitsi entistäkin jännittävämpää myös kiehtovaa seurattavaa.

Järjestävän seuran, kuopiolaisen Tanssiurheiluseura Dance Flow ry:n oma juniorien kaksinkertainen latinalaistanssien suomenmestaripari muutaman vuoden takaa, Lassi Kokkonen – Saaga Bruun starttaa kotiyleisön edessä ensimmäiseen Champion-luokan SM-kilpailuunsa. Nuoresta iästään huolimatta jo kokenut Suomen arvokilpailuedustuspari on tuore alle 21-vuotiaiden latinalaistanssien SM-pronssimitalistipari viime viikonlopulta. Myös seuran toinen viime viikonlopun menestyjä, uusi seniori II -ikäsarjan latinalaistanssien suomenmestaripari Mikko Mättö – Anna Jouppila-Mättö testaa puolestaan kuntoaan yhtä ikäsarjaa nuorempien joukossa, Seniori I -ikäsarjan SM-kilpailussa.

Ainutlaatuisella konseptilla toteutettu tapahtuma tarjoaa kilpailuelementtien lisäksi elämyksiä sekä katsojille että urheilijoille. Oheisohjelmassa on koettavaa koko perheelle, myös perheen pienimmille.

Päivän kilpailutapahtumat käynnistyvät klo 11 ja iltapäivän finaaliosiot klo 14. Päivä päättyy viimeisen palkintojenjaon ja uusien suomenmestareiden kiitostanssin jälkeen aikataulun mukaan klo 18:40.

Sisäänpääsyliput ovat myynnissä Lippu.fi -verkkokaupassa (linkki avautuu toisella verkkosivustolla) https://www.lippu.fi/artist/danceflow/ ja tapahtumapäivänä rajoitetusti ovelta hintaan 16,50 e/27,50 e.

Kilpailutapahtuman järjestävä Tanssiurheiluseura Dance Flow Kuopio ry lahjoittaa 20 % tapahtuman pääsylipputuloista edistämään lasten ja nuorten mielenterveyttä ja hyvinvointia. Hyväntekeväisyyskohteeksi on valittu kuopiolainen Setlementti Puijola ja siellä tehtävä lasten ja nuorten seksuaaliväkivalta- ja kasvatustyö.

Kilpailutapahtuma on nähtävissä suorana lähetyksenä Yle Areenassa. Selostuksesta vastaa Kaj Kunnas ja asiantuntijakommentaattorina toimii vuoden 2015 latinalaistanssien ammattilaisten maailmanmestari Mikko Kaasalainen. Koostelähetys päivästä nähdään Yle TV2:lla sunnuntaina 5.6.2022 klo 14:30.