Kansainvälinen tanssin päivä 29.4.

JULKAISTU: 27.4.2022, KATEGORIAT: Kansainväliset asiat, Seuratiedotteet

Tanssi on hetken taidetta, jota on vaikea palauttaa alkuperäiseen muotoonsa elävän esitystilanteen
päätyttyä, koska se on luotu koko keholla ja koko sielulla. Tanssi koostuu katoavista hetkistä, ja sen vuoksi
tanssijat ovat liikkeellä jatkuvasti. ” – Kang Sue-jin

Kansainvälistä tanssin päivää vietetään perjantaina 29.4. kaikkialla Suomessa Kemiönsaarelta Keravalle ja Haapajärveltä Vantaalle.

Joka vuosi tanssin päivään kuuluu Kansainvälisen teatteri-instituutin ITI:n julkaisema merkittävän tanssitaiteilijan julistus (linkki avautuu toisella verkkosivustolla), joka nostaa esiin tanssin merkityksen. Tätä julistusta on perinteisesti luettu tanssin päivänä tanssinäytöksissä, -teattereissa ja tanssikouluissa. Tänä vuonna julistuksen on kirjoittanut Korean Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kang Sue-jin.

Vuonna 2022 Tanssin tiedotuskeskus on kirjoittanut myös suomalaisen tanssin päivän viestin (linkki avautuu toisella verkkosivustolla), jota toivotaan luettavan ja levitettävän entiseen tapaan tanssialan tapahtumissa, kouluissa ja organisaatioissa.

Muista jakaa sisältöjäsi tai tapahtumiasi aihetunnisteella #tanssinpäivä ja #internationaldanceday

Katso Kansainvälisen tanssin päivän tapahtumat Tanssin Tiedotuskeskuksen koosteesta: https://www.danceinfo.fi/artikkelit/tanssi-tekee-hyvaa-kansainvalista-tanssin-paivaa-juhlistetaan-jalleen-eri-puolilla-suomea-29-huhtikuuta/