Vuoden 2022 MM-kilpailuvuosi käyntiin Espanjassa

JULKAISTU: 17.4.2022, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

(julkaistu 17.4.2022, korjattu tieto World Cup -keskeytyksestä 19.4.2022)

Espanjan Cambrils isännöi pääsiäisviikonloppuna World Dance Sport Federationin (WDSF) vuoden 2022 MM-kilpailuvuoden käynnistymistä. Torstaista sunnuntaihin kestävässä kilpailutapahtumassa on mukana myös suomalaisväriä, ja lauantaina jo nähtiinkin mukavaa suomalaismenestystä.

Lauantaina seniori I -ikäsarjan 10-tanssin MM-kilpailussa hallitseva suomenmestaripari Jarno Vaajoki – Aini Minkkinen eteni ensimmäisessä yhteisessä arvokilpailussaan semifinaaliin, sijalle 11. – 12. Kilpailun voittoon ja jo viidenteen 10-tanssin maailmanmestaruuteensa taituroi Espanjan pari Ruben Viciana Lopez – Eva Moya. Pari on voittanut MM-tittelin ja hallinnut seniorien 10-tanssia vuosina 2016 – 2017 sekä vuodesta 2020 eteenpäin.

WDSF International Open Latin -kilpailussa hallitseva SM-hopeamitalistipari Laszlo Kalmar – Kastanja Rauhala urakoi neljännelle kierrokselle ja sijoittui 51 parin joukossa sijalle 11. – 12. Alkukuussa Unkarin World Cupissa esiintynyt pari joutui tuolloin keskeyttämään kilpailun ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta sai nyt Cambrilsissa hienon hyvityksen kevään ensimmäisen semifinaalipaikan muodossa. Kilpailun voitto meni Tanskaan parille Malthe Brinch Rohde – Sandra Sorensen.

Sunnuntaina kilpailuohjelmassa on mm. suomalaisittain mielenkiintoinen WDSF Senior II Open Latin, jossa mukana nähdään vuoden 2012 maailmanmestarit Petri ja Ulla Järvinen.

Cambrilsin kilpailutuloksia voi seurata WDSF:n tulossivuilta (linkki avautuu toisella verkkosivustolla): https://www.worlddancesport.org/Event/Group/Cambrils_-_Spain_from_15042022_to_17042022-8010