Tuuli Harjulle ja Timo Pyykköselle Vuoden 2021 Kymenlaakson vammaisurheilija -palkinto

JULKAISTU: 5.4.2022, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Paratanssiurheilu
Tuuli Harju – Timo Pyykkönen, Vuoden vammaisurheilija 2021 -palkitut, Kymenlaakso. Kuva Merja Naroma
Tuuli Harju – Timo Pyykkönen, Vuoden vammaisurheilija 2021 -palkitut, Kymenlaakso. Kuva Merja Naroma

Kymenlaakson Liikunta järjesti yhteistyössä Kymenlaakson liiton ja Veikkaus Oy:n kanssa järjestyksessään 17. kerran maakunnallisen Urheilugaalan perjantaina 1.4.2022 Kouvolassa.

Gaalassa palkittiin huippu- ja kilpaurheilussa ansioituneita, seura-aktiiveja, kuntoliikkujia sekä liikuttajia. Palkintoja jaettiin 20 kategoriassa yhteensä 26 kappaletta. Päätökset palkittavista oli tehnyt Kymenlaakson Liikunta, Kymenlaakson Urheilutoimittajat ry, Kymenlaakson Liitto sekä Suuri raati nyt viidettä kertaa.

Kymenlaakson Vuoden 2021 vammaisurheilija –palkinnolla palkittiin Kouvolan Terpsikerhoa edustava pyörätuolitanssipari Tuuli Harju – Timo Pyykkönen. Tuuli Harju tanssi suomenmestariksi pyörätuolitanssin Single Champion 1-2 kategoriassa ja parina Tuuli ja Timo voittivat suomenmestaruuden Champion Combi 1 vakiotansseissa. Aikaisemmin Tuuli on palkittu samaisella palkinnolla vuonna 2018.

”Kiitollisena tällainen otetaan vastaan,” Tuuli ja Timo kertovat.

”Arvostamme sitä, että meidät ja pyörätuolitanssi on valittu Kymenlaaksossa palkittavien joukkoon. Toivomme, että paralajit ja tietysti paratanssi saisi yhä enemmän näkyvyyttä ja tunnettuutta. Harrastajia mahtuisi toimintaan lisää ja keväälle/ kesälle on ryhmiä alkamassa.”

”Tanssi on ylipäätään huikea laji, joka soveltuu ihan kaikille. Suosittelemme vahvasti tanssiharrastuksen aloittamista. Meille tämä on antanut niin valtavan paljon. Tanssin avulla tutustuimme toisiimme, olemme kiertäneet maailmalla kilpailuissa ja saaneet valtavasti ystäviä, puhumattakaan niistä lukemattomista rankoista ja upeista harjoituskerroista Tanssiseura Kouvolan Terpsikerhon salilla, joissa mieli ja kroppa ovat lujilla, mutta jonne suuntaamme yhä uudelleen.”

”Tanssi on ehkä joillekin hitaasti koukuttava laji, mutta minut se koukutti ensimmäisestä tunnista alkaen,” Timo muistelee oman tanssiuransa alkua.