Salolaispari Markus Ranta – Alisa Heino latinalaistanssien GP-voittoon Kirkkonummella

JULKAISTU: 20.3.2022, KATEGORIAT: Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit
Markus Ranta - Alisa Heino Kirkkonummi 19.3.2022
Markus Ranta – Alisa Heino Kirkkonummi 19.3.2022

Kotimainen rankingkilpailukausi vakio- ja latinalaistansseissa käynnistyi lauantaina Kirkkonummella. TanssiDans ry:n järjestämässä kilpailupäivässä nähtiin runsaasti sekä tuttuja että uusia, mielenkiintoisia pariyhdistelmiä. Ilmoittautuneiden parien määrä ilahduttikin järjestäjät ja – pitkästä aikaa – myös yleisön, jota oli saapunut mukavasti paikalle Veikkolan koululle kannustamaan suosikkejaan.

Yleisen, ns. Champion-luokan latinalaistansseissa voittajana palkittiin salolaista Vilpas DanceSportia edustava pari Markus Ranta – Alisa Heino (kuvassa). Italiasta valmennusta saava pari vakuutti tuomariston voittamalla neljä viidestä finaalin tanssista. Himmeämmät mitalit matkasivat Vantaalle Vakitan parien Miko Sirolinna – Silja Rantala ja Matti Kaksonen – Hanna Pörsti mukana.

Yleisen sarjan vakiotanssien voiton otti vastikään perustettu uusi pariyhdistelmä Henrik Saastamoinen – Emilia Prykäri (DSC Oulu). Ensimmäiseen yhteiseen kilpailuunsa yleisön eteen astellut pari voitti kaksi tanssia, jakoi ykkössijan yhdessä tanssissa ja sijoittui toiseksi kahdessa tanssissa vieden näin nimiinsä vuoden ensimmäisen GP-kilpailun voiton. Arto Pajunen – Aleksandra Skorodskaya (DanceLine Tampere) sijoittui hopealle ja virolaisvieraat Rainer Harley Urm – Hanna Lotta Kadarpik pronssille.

Nuorisoikäsarjan vakio- ja latinalaistanssien voittoon urakoi helsinkiläisen TK Masterin pari Nikita Haruns – Anastasija Prikul. Vakiotanssien voiton pari otti yhdellä sijalukupisteellä ennen tamperelaisparia Mikke Luttinen – Miina Jauhiainen (DanceLine Tampere) ja kolmanneksi sijoittunutta kaarinalaisparia Elias Saastamoinen – Emmiina Alimattila (LaTeam Kaarina). Latinalaistanssien voitto ratkesi parille niin ikään yhdellä sijalukupisteellä. Saastamoinen – Alimattila oli toinen ja Sakari Merisaari – Aino Nevala (Viuhka Vaasa) kolmas.

Juniorien voitot menivät tällä kertaa etelänaapureillemme Viroon. Vakiotanssien voittoon tanssi pari Karl-Frid Kaljas – Eliise Lill ja latinalaistanssien parhaaksi arvioitiin Frederik Roostfeldt – Ciara Simone Pirn. Molemmissa kilpailuissa muut mitalit matkasivat Helsinkiin TK Masterin pareille Nikita Shchurov – Angelina Ignatyeva, joka palkittiin hopeasijalla ja parille Jelisei Zemljannikov – Vlada Sidunova, joka otti molemmissa kilpailuissa pronssia.

Seniorien vakiotanssien voitto ratkesi yhdellä sijalukupisteellä järjestävän seuran parille Juha Viemerö – Elina Viemerö (TanssiDans Kirkkonummi) ennen TK Masterin paria Alexander Ivanitskiy – Pauliina Homsy ja helsinkiläisen Blue & Whiten paria Aleksi Volanen – Outi Pöntinen. Latinalaistansseissa DanceLine Tampereen pari Jari Laatta – Vilma Lahti pokkasi kultaiset mitalit ennen helsinkiläisen Buumi DanceSportin pareja Tapio Komminaho – Sanna Leskinen ja Jani Kallio – Satu Vuorjoki.

Päivän aikana käytiin myös lasten kuuden ja kahdeksan tanssin kilpailut sekä kokeilukilpailuina ohjelmassa tällä kaudella olevat PreChampionship -kilpailut alempien taitoluokkien pareille sekä seniori III-V -ikäsarjojen omat kilpailut.

Kaikki kilpailupäivän tulokset ovat saatavilla tuloslaskennan sivulla https://stelnet.fi/tulv22/td19032022/index.html (linkki avautuu toisella verkkosivustolla).