Latinalaistanssien The World Games 2022 Euroopan karsinnat käyty Espanjassa

Markus Ranta - Alisa Heino 29.1.2022 Fene (ESP)
Markus Ranta – Alisa Heino 29.1.2022 Fene (ESP)

Espanjan Fene isännöi lauantaina latinalaistanssien The World Games 2022 Euroopan maanosakarsintoja. 36 kotimaastaan edustuspaikan karsinnan ja/tai rankingin kautta lunastanutta paria lähti tavoittelemaan hyvää sijoitusta eurooppalaisten kanssakilpailijoiden joukossa, tavoitteenaan lunastaa paikka heinäkuussa Birminghamissa (Alabama, USA) käytävään päätapahtumaan.

Kilpailun voittoon puristi jo kolmatta The World Games -titteliään hakeva moldovalaispari Gabriele Goffredo – Anna Matus. Kuusinkertaiset, nykyään ammattilaisdivisioonassa kilpailevat maailmanmestarit hurmasivat tuomariston ja yleisön, ja nappasivat karsintakilpailun voiton reilulla kolmella pisteellä ennen joulukuussa ensimmäisen yhteisen maailmanmestaruutensa saavuttanutta saksalaisparia Marius-Andrei Balan – Khrystyna Moshenska. Venäläispari Andrey Gusev – Vera Bondareva sijoittui kolmanneksi.

Salossa lokakuun lopulla käydystä latinalaistanssien Suomen karsintakilpailusta paikan maanosakarsintaan lunastanut pari Markus Ranta – Alisa Heino sijoittui jaetulle sijalle 27. – 28.

Kilpailutapahtuma oli parille ainutlaatuinen, sillä pari kohtasi ensimmäisellä kierroksella omat valmentajansa (Goffredo – Matus), mikä toi lisävärinää sekä lattialle että takahuoneeseen. Pari nautti kilpailun tunnelmasta, ja kommentoi tuoreeltaan finaalien päättymisen jälkeen:

– Upea, once in a lifetime -kilpailu! Tanssilattialle jätettiin parasta Markusta ja Alisaa, vaikka se ei riittänyt 24 parhaan joukkoon.

– Kiitos kannustusjoukoille, sponsoreille ja liitolle!

Kilpailua oli mahdollista seurata suorana WDSF:n DanceSportTotal.com -kanavalla. Kilpailun tulokset WDSF:n sivulta: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/Sport_Series_Games_Qualifier-Fene-23189/Adult-Latin-57837/Ranking

Lisätietoa The World Games 2022 -valintajärjestelmästä WDSF:n sivulta: https://www.worlddancesport.org/News/WDSF/TWG2022_Qualifier_Latin_Spain-3240