Pirjo Koivulasta Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2021

JULKAISTU: 30.11.2021, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Seuratiedotteet
Pirjo Koivula
Pirjo Koivula

Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja on valittu äänestyksen perusteella nyt toista kertaa.

Lisenssiurheilijoita pyydettiin lokakuussa esittämään ehdokkaita perusteluineen Vuoden Tanssiurheiluvalmentajaksi 2021. Kriteereinä Vuoden Tanssiurheiluvalmentajalle annettiin ennakkoon ehdokkaan oleminen hyvä urheiluvalmentaja, jota kuvaavia piirteitä ovat mm. välittäminen, lajiosaaminen, pedagoginen osaaminen, tuki, kokonaisvalmennuksesta huolehtiminen, hyvä, positiivinen ja kannustava vuorovaikutus urheilijoiden ja sidosryhmien kanssa, yhteistyökyky, kehittyminen ja eettinen valmentajuus.

Yhteensä määräajassa tuli 29 esitystä, joissa ehdotettiin 14 eri valmentajaa mukaan äänestysvaiheeseen. Äänestysvaiheeseen nostettiin esitetyistä nimistä kaikki ne valmentajat, joilla oli voimassa vuoden 2021 tanssiurheilun valmentajalisenssi. Neljä valmentajaa (Harri Antikainen, Mika Jauhiainen, Pirjo Koivula ja Santtu Otsamo) pääsi finaaliäänestykseen, jossa ajalla 8.11. – 15.11. annettiin huikeat 996 ääntä.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n syyskokouksessa 28.11.2021 voittajaksi julistettiin rock’n’swing -tanssien monitaituri, lajipäällikkö, valmentajakouluttaja ja valmentaja Pirjo Koivula, joka sai yli 40 prosenttia annetuista äänistä.

Tommi ja Pirjo Koivula sekä boogie woogien maailmanmestaripari 2021
Tommi ja Pirjo Koivula sekä boogie woogien vuoden 2021 maailmanmestaripari Masi Saurén – Anna Tyutyunyuk

Urheilijoiden antamissa perusteluissa Pirjoa kiitettiin mm. kannustavana, osaavana, innostavana, mutta vaativana valmentajana, joka näkee hyvin, mitä kukin pari tarvitsee missäkin vaiheessa ja osaa sen myös kertoa/näyttää niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Häntä pidettiin myös ratkaisukeskeisenä, joka löytää valmennettavalle sopivan tavan tuoda esille asioita, jotka saattavat valmennettavan seuraavalle taitotasolle. Lisäksi Pirjon kerrottiin panostavan paljon motivaation ylläpitoon haastavinakin hetkinä.

Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2021 Pirjo Koivula palkittiin kahden hengen staycationilla ja maksuttomalla valmentajalisenssillä vuodeksi 2022.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin Sokos Hotels -majoituslahjakortti. Arvonnan voittajaksi nostettiin Markus Kinnunen Helsingistä.

Kaikille esitetyille valmentajille on myös toimitettu heidän saamansa perustelut kannustamaan ja jatkamaan heidän hyvää työtään tanssiurheiluvalmennuksessa myös jatkossa.