Rock’n’swing -tanssien SM ja vakio- ja latinalaistanssien nuorten ja juniorien MM lauantain kohokohtina

Täyttynyt tanssiurheilukalenteri tarjosi lauantaina jälleen seurattavaa, kun rock’n’swing -tanssien Suomen parhaimmisto kokoontui Helsinkiin ja juniorien vakiotanssien ja nuorison latinalaistanssien maailman parhaimmisto mitteli taidoistaan Israelissa ja Armeniassa.

Latinalaistanssien nuorison MM-kilpailut on käyty lauantaina Yerevanissa (ARM). Suomen parit, Miikka Ahonen – Ellen Puotiniemi ja Lassi Kokkonen – Saaga Bruun jakoivat saman loppusijoituksen 51. – 58. Kilpailun voitti odotetusti hallitseva nuorison 10-tanssi- ja vakiotanssipari Yaroslav Kiselev – Sofia Philipchuk (RUS), joka näin otti haltuunsa nuorisoikäsarjan kaikki tämän vuoden kolme maailmanmestaruustitteliä.

Vakiotanssien juniori II -ikäsarjan maailmanmestaruudesta on kamppailtu lauantaina puolestaan Rishon Le Zionissa (ISR). Suomen pareista Stefan Kagadi – Maria Soitonen sijoittui 27:ksi ja Sakari Merisaari – Aino Nevala ensimmäisessä ulkomaankilpailussaan jaetulle sijalle 34. – 38. Kilpailun voittoon taituroi Venäjän pari Vladislav Sokolov – Olga Borzova. Pari sijoittui pari viikkoa sitten vakiotanssien MM-kilpailun pronssille.

Tulokset World DanceSport Federationin sivuilta (linkit avautuvat toisella verkkosivustolla):
2021 WDSF World Championship Youth Latin, Yerevan (ARM)
2021 WDSF World Championship Junior II Standard, Rishon Le Zion (ISR)

**

Rock’n’swing -tanssien Suomen parhaimmisto kokoontui Herttoniemen liikuntahallille. Päivän aikana nähtiin SM-kilpailujen lisäksi myös lasten ja juniori I -ikäsarjan ikäkausimestaruuskilpailuja sekä erilliskilpailuja ja alempien taitoluokkien kilpailuja.

Boogie woogien yleisen sarjan voittoon taituroi odotetusti kotiyleisön edessä Cometsin pari Masi Saurén – Anna Tyutyunyuk (Comets, Helsinki). Seniorien SM-tittelin otti haltuunsa pari Jarkko Jetsonen – Viivi Jetsonen (DanceFlow Kuopio), ja juniorien titteli meni parille Kimi Manner – Ella Äijänaho (Baunssi, Hämeenlinna).

Buggin yleisen sarjan voiton otti pari Juho Päivinen – Ida Keränen (Bolero, Turku). Seniorien suomenmestaruuteen taituroi pari Mikko Piironen – Pirkko Hirvelä (Comets, Helsinki) ja junioreissa taitavimmaksi arvioitiin pari Kimi Manner – Ella Äijänaho (Baunssi, Hämeenlinna).

Lindy hopin yleisen sarjan suomenmestaruus annettiin parille Olli Rasi – Saana Perälä (Swing Team, Tampere) ja juniorien suomenmestaruus puolestaan parille Aarre Halinen – Sade Lindström (Hyrrät, Kotka).

Rock’n’roll naisformaation suomenmestaruus myönnettiin ryhmälle Rock Queens (Rocking Flames, Valkeakoski).

Kaikki tulokset seuran kilpailusivulta (linkki avautuu toisella verkkosivustolla): https://www.comets.fi/sm2021/