Liittohallituksen päätöksiä 30.9. – 24.11.2021

JULKAISTU: 24.11.2021, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Liittohallitus on kokoontunut aikavälillä kahdesti sekä tehnyt lisäksi sähköpostipäätöksiä. Käsittelyssä on ollut mm. seuraavia asioita:

Syyskokouskutsut ja -materiaalit on hyväksytty toimitettaviksi seuroille säännöissä määriteltyjen aikataulujen mukaisesti. Materiaalit löytyvät Jäsenkokoukset -sivulta. Kokoukset pidetään 28.11. lähikokouksena Sokos Hotelli Presidentissä, Helsingissä.

Liittohallitus on myöntänyt pitkään seuratoiminnassa ja liiton toiminnassa mukana olleille henkilöille liiton ansiomerkkejä. Kaikkia näistä ei ole vielä tähän päivään (24.11.) mennessä jaettu, joten nimet ja merkkien värit pidetään vielä hallituksen sisäisenä tietona, jotta säilytetään arvokas yllätyselementti.

Lisenssivakuutuksien hinnat nousevat, korotus vaikuttaa myös lisenssien hintoihin. Korvaustilastoja ajalta 2015 – 2020:

  • Tapaturmia yhteensä 162 kpl (lihas-, jänne repeämä/venähdys 92 kpl, Ruhjevamma/mustelma 21 kpl ja luunmurtuma 14 kpl ovat yleisimmät).
  • Tapaturmista eniten kohdistui alarajaan (polvi 40 kpl ja nilkka 25 kpl).
  • Tapaturmista harrastuksissa tapahtui 121 kpl, kilpailuissa 38 kpl ja matkalla 3 kpl.

Urheiluyhteisön yhteisen Teosto/Gramex -sopimuksen hinta nousee jälkeen n. 2,4 %. Streamiä ei saada sopimuksiin sisältymään vieläkään. Tuplaturvan hinta pysyy entisellään.

Perustettiin huippu-urheilun kehittämisryhmä, johon kuuluvat Pasi Lind, Henry Lipponen ja Henna Syväoja. Ryhmän rooli on tukea lajipäälliköitä heidän työssään.

Päätettiin hakea vuoden 2022 WRRC vuosikokousta järjestettäväksi Suomeen. WRRC:n päätöstä odotetaan vielä.

Huippu-urheilun tähtiseuraohjelma etenee, hallitus on hyväksynyt kriteeristön ja materiaalit esitettäväksi Olympiakomitean ohjausryhmälle, joka käsittelee niitä marras-joulukuun vaihteessa.

Nimitettiin Juuso Väisänen Suomen delegaatiksi Fisaf International General Assemblyyn, joka käydään verkkovälitteisesti 4.12.2021.

4.12.2021 Minskissä (BLR) järjestettävään nuorison 10-tanssin EM-kilpailuun ei lähetetä suomalaisia urheilijoita tai tuomareita alueen epävakaan tilanteen ja heikon turvallisuustason takia. Ulkoministeriön matkustustiedote, päivitetty 15.11.2021, avautuu toisella verkkosivustolla: https://um.fi/matkustustiedote/-/c/BY