Tanssintäyteisen lauantain tuloskooste

Isänpäivän aattoa on vietetty eri puolilla Suomea ja Eurooppaa tanssintäyteisissä merkeissä.

Dresdenissä (GER) on käyty nuorisoikäsarjan vakiotanssien MM-kilpailut. Suomea kilpailussa edusti kaksi paria, joista suomenmestaripari Miikka Ahonen – Ellen Puotiniemi rankattiin sijalle 49. ja SM-hopeamitalistipari Lassi Kokkonen – Saaga Bruun jaetulle sijalle 50. – 52. Voiton kilpailussa vei juniorien moninkertainen maailmanmestaripari Yaroslav Kiselev – Sofia Philipchuk (RUS).

Pontault Combault (FRA) isännöi 10-tanssin European Cup -kilpailua. Suomenmestaripari Henrik Saastamoinen – Iida Johansson nappasi sijan 20. Voiton kilpailussa vei edellisenä viikonloppuna U21 latinalaistanssien maailmanmestaruuteen yltänyt venäläispari German Pugachev – Ariadna Tishova.

Ljubljana (SLO) emännöi rock’n’roll tyttöformaatioiden World Cup -kilpailua. Suomalaisformaatio Rock Girls sijoittui kilpailussa viidenneksi. Unkarilainen Origo otti kilpailun voiton.

Kotimaan kamaralla, Naantalissa, on käyty ensimmäinen päivä vakio- ja latinalaistanssien Ikäkausimestaruuskilpailuista. Päivän suomenmestareiksi kruunattiin Rodion Mudarissov – Diana Kojonen (TK Master, Helsinki) alle 21-vuotiaiden latinalaistansseissa, Toni Rauvanto – Irene Hägerström (TanssiDans, Kirkkonummi) seniori II vakiotansseissa ja Jukka Väisänen – Heli Väisänen (Cavalier, Järvenpää) seniori III vakiotansseissa. Kilpailutapahtumat Naantalissa jatkuvat vielä sunnuntaina.

Tampereella on puolestaan käyty rock’n’swing -tanssien rankingkilpailu. Boogie woogien yleisen sarjan voittoon tanssi Masi Saurén – Anna Tyutyunyuk (Comets, Helsinki), seniorien voiton vei pari Timo Huhtinen – Helena Metsä (Comets, Helsinki) ja juniorien voiton otti Kimi Manner – Ella Äijänaho (Baunssi, Hämeenlinna). Manner – Äijänaho taituroi myös buggin yleisen sarjan voittoon ja Huhtinen – Metsä buggin seniorien voittoon. Rock’n’roll tyttöformaation voiton otti Rock Soul (Rocking Flames, Valkeakoski) ja naisformaatioiden voitto meni Rocky Roads:lle (Comets, Helsinki).

Helsingissä on käynnissä Performing Arts soolojen Ikäkausimestaruus- ja suomenmestaruuskilpailut. Tuloksia on odotettavissa sunnuntain kilpailuiden jälkeen.