Kansainvälisen kilpailutoiminnan päästyä vauhtiin

JULKAISTU: 4.11.2021, KATEGORIAT: Kansainväliset asiat, Maajoukkuetiedotteet

Kansainvälinen kilpailutoiminta on jo päässyt hyvin vauhtiin eri lajeissa. COVID-19 -pandemia ei kuitenkaan ole vielä laantunut, ja eri maissa otetaan edelleen käyttöön/on käytössä erilaisia matkustusrajoituksia ja/tai vaatimuksia maahanpääsylle ja matkustamiselle.

Ennen matkan ostamista ottakaa selvää kunkin matkakohteen matkustusrajoituksista ja -säännöistä jo etukäteen, ja pitäkää kohdemaan tilannetta aktiivisesti silmällä lähtöpäivään saakka. Useat maat, myös Euroopan sisällä, edellyttävät maahantulijoilta esimerkiksi täytettyä Passenger Locator Card:ia jo ennen lentokoneeseen siirtymistä. Rajoitukset ja vaatimukset voivat muuttua hyvinkin nopeasti.

Euroopan maiden osalta voi hyödyntää esimerkiksi Re-open EU -palvelua (linkki avautuu toisella verkkosivustolla), sekä eri maiden omia viranomaissivustoja.