Uudet 10-tanssin Suomenmestarit kruunattu Salossa

JULKAISTU: 24.10.2021, KATEGORIAT: Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit
Henrik Saastamoinen - Iida Johansson voittajahaastattelussa 23.10.2021
Suomenmestarit Henrik Saastamoinen – Iida Johansson voittajahaastattelussa 23.10.2021, haastattelijana Salon Vilppaan ja Vilpas DanceSportin monitoimimies Jere Aalto.

Salohallissa nähtiin lauantaina hikikarpaloita, onnistumisen riemua ja myös pettymyksen kyyneleitä, kun vakio- ja latinalaistanssien kuninkuuslajina pidettävän 10-tanssin Suomenmestaruuksista kilpailtiin viidessä eri ikäsarjassa. Kilpailupäivän aikana ratkottiin myös Suomen edustajat The World Games 2022 Euroopan karsintakilpailuihin.

Henrik Saastamoinen ja Iida Johansson (LaTeam, Kaarina) saivat kruunun pitkälle yhteiselle kilpailu-uralleen nostaessaan yleisen, ns. Champion-luokan kiertopokaalit päänsä yläpuolelle saatuaan paikan korkeimmalla palkintokorokkeella. Uudet Suomenmestarit totesivat voittajahaastattelussa pitkäjänteisen ja kovan työn tuloksen tuntuvan hienolta. Suorana finaalina käytyyn kilpailuun pari oli valmistautunut tekemällä normaalia kovemman alkulämmittelyn, jotta vire löytyi heti ensimmäisestä tanssista alkaen.

SM-hopealle sijoittui oululaista DSC Oulua edustava pari Olli Seppänen – Peppi Kodis ja pronssille tamperelaispari Miko Luttinen – Jutta Rautio (DanceLine, Tampere).

Nuorisoikäsarjan Suomenmestaruus ratkesi vain puolikkaan sijalukupisteen erolla tamperelaista Dance Team Tamperetta edustavan parin Markus Kinnunen – Saana Pellinen eduksi. Voitostaan häkeltynyt pari vakuutti tuomariston erityisesti vakiotansseissa. Hopealle sijoittui kaarinalaista LaTeamia edustava pari Elias Saastamoinen – Emmiina Alimattila, ja pronssille kuopiolaispari Lassi Kokkonen – Saaga Bruun (Dance Flow Kuopio). Kärkikolmikko mahtui kolmen sijalukupisteen sisään, mikä tarkoittaa kilpailun olleen hyvin tasainen.

Juniori II -ikäsarjan Suomenmestaruus meni toisena vuonna peräkkäin helsinkiläisen Lumetsin parille Stefan Kagadi – Maria Soitonen. Nikita Haruns – Anastasija Prikul (TK Master, Helsinki) sijoittui hopealle ja Sakari Merisaari – Aino Nevala (Viuhka, Vaasa) pronssille.

Myös Juniori I -ikäsarjan hallitsevat Suomenmestarit pitivät pintansa. Nikita Shchurov – Angelina Ignatyeva (TK Master, Helsinki) otti voiton ja hopealle sijoittui saman seuran pari Jelisei Zemljannikov – Vlada Sidunova. Krisjanis Caunitis – Alexandra Sofieva (Vakita, Vantaa) sai himmeimmät mitalit.

Seniori I -ikäsarjan Suomenmestaruus meni puhtaalla 10 sijalukupisteellä vihtiläistä Quickstepiä edustavalle parille Jarno Vaajoki – Aini Minkkinen. Hopeamitalit menivät Vaasaan parille Rami Merisaari – Katja Malmi-Merisaari yhden sijalukupisteen erolla ennen SM-pronssia napannutta paria Pasi Rautio – Minttu Pajunen (Volta, Helsinki).

Päivän aikana käytiin lisäksi Suomen karsintakilpailut The World Games 2022 Euroopan karsintoihin. Paras edustuskelpoinen pari sekä vakiotansseissa että latinalaistansseissa sai suoran paikan Euroopan karsintaan. Vakiotansseissa edustuspaikka meni oululaisparille Olli Seppänen – Peppi Kodis (DSC Oulu ja latinalaistansseissa salolaisen kotiyleisön riemuksi parille Markus Ranta – Alisa Heino (Vilpas DanceSport).

Kilpailupäivän kaikki tulokset tuloslaskennan sivulta (linkki avautuu toisella verkkosivustolla): https://stelnet.fi/tulv21/sv23102021/

Vakio- ja latinalaistanssien SM-kilpailuhuuma jatkuu viikon kuluttua Oulussa latinalaistanssien SM-kilpailuissa.