10-tanssin Suomen parhaat parit kokoontuvat lauantaina Saloon

JULKAISTU: 19.10.2021, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

10-tanssin SM ja The World Games 2022 Suomen karsintakilpailut Salossa 23.10.2021 -julisteSuomen Tanssiurheiluliitto ry yhteistyössä salolaisen Vilpas DanceSportin kanssa järjestää Salohallissa lauantaina 23.10.2021 10-tanssin Suomenmestaruuskilpailut 2021 sekä The World Games 2022 Suomen karsintakilpailut.

10-tanssia kutsutaan aiheesta vakio- ja latinalaistanssien kuninkuuskilpailuksi jo pelkästään urheilijoille asetetun vaatimustason myötä. Kilpailu on paitsi teknisesti hyvin haastava, täytyyhän parien hallita sekä kaikkien kymmenen vakio- ja latinalaistanssin tekniikat ja luonteet, se on myös ajallisesti pidempikestoisempi ja hyvää fyysistä kestävyyskuntoa urheilijoilta edellyttävä kilpailumuoto.

Neljä viidestä hallitsevasta 10-tanssin suomenmestariparista on ilmoittautunut kilpailuihin mukaan, vain senioreissa tullaan näkemään varmuudella uudet mestarit. 13 juniori I -paria, iältään 12 – 13 -vuotiaat; 12 Juniori II -paria, iältään 14 – 15 -vuotiaat; 19 nuorisoparia, iältään 16 – 18 -vuotiaat; 13 yli 30-vuotiasta senioriparia sekä seitsemän yleisen, eli aikuisten ns. Champion-luokan paria kilpailee aamuyhdeksältä alkavan kilpailupäivän aikana titteleistä ja muista hyvistä sijoituksista kansainvälisen tuomaripaneelin edessä. Juniorien seurajoukkueiden Suomenmestaruuskilpailuun on ilmoittautunut neljä seurajoukkuetta.

The World Games 2022 käydään tulevana kesänä Yhdysvalloissa, Birminghamissa (Alabama). Karsinnat päätapahtumaan ovat kaksitasoiset: ensin kansalliset WDSF:n hallinnoimat kilpailut, joiden tuloksista muodostuvan rankinglistan perusteella edustajia pääsee kansainväliseen maanosakohtaiseen karsintaan kunkin maan kiintiöpaikkojen verran. Suomen karsintakilpailut vakiotansseissa ja latinalaistansseissa käydään Salossa lauantaina 23.10., ja koska Suomella on yksi paikka molempien lajien Euroopan karsintoihin, näiden Salon kilpailuiden parhaat edustuskelpoiset suomalaisparit pääsevät Euroopan karsintakilpailuihin, joiden päivämäärää tai paikkaa ei ole vielä julkistettu. Euroopan karsintakilpailuista sekä parien kansainvälisistä rankingsijoituksista muotoutuu maailman World Games -ranking, jonka perusteella 23 parasta vakiotanssi- ja latinalaistanssiparia saa kutsun Alabamaan heinäkuussa.

Salon kilpailupäivää täydentävät lasten ja juniorien soolokilpailut, lasten avoimet kilpailut sekä nuorison C-taitoluokan kilpailut.

Tärkeät lisätiedot:

Kilpailupäivän sisäänpääsylippujen myynti on käynnissä Lippu.light -palvelussa: https://www.eventim-light.com/fi/a/5f4bb555edce2226b446a3b8/

Kilpailupäivä streamataan yhteistyössä KMU Live Oy:n kanssa ja sen lipunmyynti on käynnissä osoitteessa: https://striimi.eu/kauppa/

Kilpailupäivän aikataulu on ladattavissa osoitteesta: https://dancecore.dancesport.fi/events/495/files/813

Kilpailupäivän (22.10.2021 päivitetty) osallistujaluettelo on ladattavissa osoitteesta: https://dancecore.dancesport.fi/events/495/files/815

Tervetuloa Saloon ja/tai seuraamaan lähetystä streamin välityksellä!