Gleb Bannikov – Ada Varstala seitsemänneksi 10-tanssin EM-kilpailussa

JULKAISTU: 27.9.2021, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit
Gleb Bannikov - Ada Varstala, 2021 WDSF European Ten Dance Championship, Kiova (UKR)
Gleb Bannikov – Ada Varstala, 2021 WDSF European Ten Dance Championship, Kiova (UKR) 25.9.2021. Kuvakaappaus © DanceSportTotal.com/WDSF

Päivitys 27.9.: lisätty Adan kommentit ja tieto sunnuntain International Open -tuloksista.

Hallitseva 10-tanssin ja vakiotanssin suomenmestaripari, helsinkiläistä Tanssiklubi Master ry:tä edustava Gleb Bannikov – Ada Varstala sijoittui seitsemänneksi myöhään lauantai-iltana Kiovassa (UKR) päättyneessä 10-tanssin Euroopanmestaruuskilpailussa.

Viime vuonna viidennelle tilalle sijoittunut pari oli Kiovassa aivan finaalikuusikon tuntumassa koko kilpailun ajan, ja tuomaripisteiden valossa pari paransi otteitaan kilpailun loppua kohti. Tällä kertaa finaalipaikka jäi kuitenkin niukasti, vain 2,35 pisteen erolla saavuttamatta.

”Tanssi tuntui sujuvan hyvin EM-kisassa ja kehitystä oli tapahtunut viime vuoteen verrattuna. Finaalipaikka jäi tietysti vähän kaivelemaan, mutta kyllä tähän 7. sijaankin täytyy olla tyytyväinen!” Ada kertoi maanantai-aamuna. Pari urakoi viikonlopun ja osallistui sunnuntaina vielä kahteen International Open -kilpailuun sijoittuen vakioissa myös seitsemänneksi ja latinalaisissa kuudenneksi.

EM-kilpailun voitto meni Ukrainaan, parille Earle Williamson – Veronika Myshko, joka kirkasti kotiyleisön riemuksi viimevuotisen hopeasijan komeasti kultaiseksi ja samalla Euroopan mestaruuteen.

Hopealle sijoittui vastikään aikuisten ikäsarjaan noussut nuori moldovalaispari Vladislav Untu – Polina Baryshnikova. Viimeisenä nuorisovuotenaan 2019 pari voitti kaikki kuusi mestaruustitteliä; vakiotanssien, latinalaistanssien ja 10-tanssin nuorten Euroopan- ja Maailmanmestaruudet, ja nyt ensimmäisessä aikuisten arvokilpailussa pari osoitti huimaa tuloskuntoa nousemalla heti EM-hopealle. Pari teki huiman loppukirin finaalin latinalaistanssiosuudessa, mutta ero voittajiin jäi silti lopulta lähes seitsemään pisteeseen.

Pronssia kilpailussa otti israelilaispari Andrea Roccatti – Marika Odikadze.

Kaikki tulokset WDSF:n sivulta (linkki avautuu toisella verkkosivustolla):
2021 WDSF European Ten Dance Championship, Kyiv (UKR)