Vakiotanssien Suomenmestaruudet 2021 ratkotaan lauantaina Järvenpäässä

JULKAISTU: 7.9.2021, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Vakiotanssien Suomenmestaruuskilpailut 2021Vuoden 2021 Vakiotanssien Suomenmestaruuskilpailut järjestetään lauantaina 11.9.2021 Järvenpäässä. Suomenmestaruuksista kamppaillaan neljässä eri ikäsarjassa: juniorien, nuorison, seniorien sekä yleisen, ns. Champion-luokan omissa kilpailuissaan. Päivän aikana käydään lisäksi muutamia ilman SM-arvoa olevia kilpailuja lapsille, junioreille ja aikuisille.

Kaikki hallitsevat, vuoden 2020 Suomenmestarit Professional Division ammattilaisia lukuunottamatta, ovat ilmoittautuneet mukaan Järvenpään kilpailutapahtumaan, joka kokoaa samalla yhteen Suomen vakiotanssiparhaimmiston lähes vuoden tauon jälkeen. Lattialla nähdään paljon uusia pariyhdistelmiä, jonka lisäksi ikäsarjasta toiseen siirtyneet parit muodostavat oman mielenkiintoisen momenttinsa ennakkoasetelmiin.

Kilpailutapahtuman järjestäminen oli pitkään vaakalaudalla, kunnes Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n liittohallitus otti tapahtumasta vetovastuun. Liittohallitus yksimielisesti piti ensisijaisen tärkeänä järjestää kilpailutapahtuma nimenomaan urheilijoille ja mahdollistaa urheilijoiden SM-kilpailut ylläpitääkseen samalla urheilijoiden harjoittelumotivaatiota. Samalla varmistetaan kansainvälisen kilpailutoiminnan avautuessa Suomen vakiotansseille ajantasainen rankinglista ja sen perusteella Suomen parhaat edustajat mukaan loppusyksyn EM- ja MM-kilpailuihin. Kilpailutapahtuma toteutetaan yhteistyössä järvenpääläisen Cavalier ry:n kanssa.

Urheilijoiden ja toimitsijoiden koronaturvallisuudesta ei tapahtumassa tulla tinkimään, mistä osoituksena on kilpailupaikalle paikanpäälle pääsevien henkilöiden akkreditointi ja rajaaminen vain ehdottoman välttämättömiin, sekä yleisön osalta katsomolippujen määrän reilu pienentäminen. Sisäänpääsyliput myydäänkin loppuun tiistaina-keskiviikkona. Kilpailunjohtajana Suomenmestaruuskilpailuissa toimiva, Suomen ainoa vakio- ja latinalaistanssien kansainvälisen kilpailunjohtajalisenssin haltija Teo Laitinen on rakentanut myös kilpailupäivän aikataulun koronaturvallisuus edellä. Suurimmat osallistujamäärät keränneet kilpailut ovat blokeissa aamulla ja illalla, ja osallistujamääriltään pienet kilpailut ovat sijoitettuna näiden väliin alkuiltapäivälle. Järjestelyillä on mm. rajallisia pukuhuonetiloja saatu väljemmiksi.

SM-kilpailuissa nähdään yhteensä 81 starttia ja lisäkilpailuissa 35 starttia. Kilpailupäivä käynnistyy klo 10 ja ensimmäisenä SM-titteleistä taistelevat nuoriso- ja juniori-ikäsarjojen kotimaiset parhaimmistot. Nuorison finaali käynnistyy klo 12 ja juniorien finaali klo 12:30.

Iltakilpailut käynnistyvät klo 17 seniorien ja pääkilpailuna käytävän Champion-luokan semifinaaleilla. Kilpailupäivä huipentuu seniorien SM-finaaliin klo 17:50 sekä Champion-luokan SM-finaaliin klo 18:15.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi yleisömäärä on tiukasti rajattu, mutta kilpailupäivää voi seurata monikameraisena suoratoistona, johon lipunmyynti osoitteessa https://striimi.eu/kauppa/ on käynnissä hintaan 12,90 e. Livestream toteutetaan yhteistyössä KMU Live Oy:n kanssa.

Kilpailupäivän aikataulu ja päivän eri kilpailujen osallistujaluettelot ovat ladattavissa Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n tapahtumasivulta osoitteesta: https://www.dancesport.fi/kalenteri/?id=252.