Harrastamisen kipinä voi muuttaa koko elämän

JULKAISTU: 5.9.2021, KATEGORIAT: Kampanja, Seuratiedotteet

Harrastus tuo elämään paljon hyviä asioita: Uusia taitoja ja onnistumisen kokemuksia, uusia ystäviä ja yhteisöllisyyttä sekä vaihtelua ja virkistystä normaaliarkeen. Parhaimmillaan uusi harrastus voi sytyttää kipinän, joka imaisee mukaansa ja antaa elämälle aivan uuden suunnan. Vain kokeilemalla voi tietää, mikä harrastuksista on se oma, itselle parhaiten sopiva juttu.

Pelkästään koronapandemian myötä yli 20 000 lasta ja nuorta on pudonnut ohjatun harrastustoiminnan parista urheiluseuroista – lasten ja nuorten hyvinvointi on juuri nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan.

Maanantaina 6.9. vietetään Suomessa Olympiapäivää, Kansainvälisesti Olympiapäivää vietetään 23.6. ja siksi sitä ei ole Suomessa aiemmin juuri juhlistettu. Nyt 1. kertaa Suomessa virallisesti järjestettävä Olympiapäivä sijoittuu valtakunnalliselle Harrastusviikolle, mikä käynnistää syksyn harrastuskauden Harrastamisen Suomen mallin mukaisesti. Yhteisenä tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori löytää itselleen mieluisan harrastuksen koulupäivän yhteyteen.

Harrastusviikon aikana 6. – 10.9. oppilaille tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa – lasten toiveet ja oman paikkakunnan tarjonta huomioiden. Liikunta- ja urheiluharrastuksen löytämiseksi parhaan avun tarjoavat urheiluseurat kautta maan.

Sytytetään yhdessä elinikäisen liikkumisen ja harrastamisen kipinä lapsille!

Lisätietoa:
Olympiapäivä: https://www.olympiakomitea.fi/olympiapaiva/ (linkki avautuu toisella verkkosivustolla)
Harrastamisen Suomen malli: https://harrastamisensuomenmalli.fi/ (linkki avautuu toisella verkkosivustolla)
Harrastusviikko: https://harrastusviikko.fi/ (linkki avautuu toisella verkkosivustolla)
Aloita tanssi: https://www.dancesport.fi/seurat/aloita-tanssi/
Koulussa harrastaminen: https://www.dancesport.fi/toiminta/harrastustoiminta/koulussa-harrastaminen/
Ohjeita ja käytäntöjä seurojen kouluyhteistyön tueksi: https://www.dancesport.fi/2021/08/12/blogi-tanssi-on-superharrastus-joka-liikuttaa-ja-tukee-oppimista/