Liittohallituksen päätöksiä 6. – 7.8.2021

JULKAISTU: 10.8.2021, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Liittohallitus kokoontui viikonloppuna perinteisille elokuun ensimmäisen viikonlopun strategiapäiville.

kilpailutoimintaan liittyvät asiat rytmittivät perjantain päätöskokousta

Päätöskokouksessa käytiin mm. seuraavia asioita:

 • Kilpailu- ja harjoituskauden käynnistämiseen liittyvät toimenpiteet. Kilpailujen ja harrastustoiminnan järjestäminen on mahdollista hyvin eri tavoin eri puolilla Suomea. Tapahtumatoiminnassa ja -järjestämisessä on noudatettava kuntien ja aluehallintoviranomaisten antamia päätöksiä sekä seurattava suosituksia ja ohjeita.

Jokaista kilpailu-/harrastustoiminnan järjestäjää kehotetaan seuraamaan aktiivisesti, mitä oman alueen aluehallintoviraston määräyksiä on kokoontumis- ja urheilutapahtumien osalta voimassa. Lisäksi kilpailunjärjestäjiä kehotetaan olemaan yhteydessä oman alueen sairaanhoitopiirin epidemiologiseen vastuuhenkilöön, jonka kanssa on käytävä läpi kilpailujen järjestämisen käytännöt, ja saatava hyväksyntä tapahtuman osalta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä OKM:n yhteinen ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä eräiden tilojen käytössä on päivitetty viimeksi 31.5.2021 ja siinä on mm. ohjeita vastuulliseen tapahtuman järjestämiseen. (linkki avautuu toisella verkkosivustolla)

 • Syksylle tällä hetkellä kalenteroitujen kansainvälisten arvokilpailuiden edustusvalinnat pystytään näillä näkymin tekemään kilpailusääntöjen mukaisella ranking-kaavalla. Mikäli tähän tulee muutosta, niin asiaa käsitellään uudelleen.
 • Vakiotanssien SM järjestetään 11.9.2021 Järvenpää-salissa ja 10-tanssin SM -kilpailu 23.10.2021 Salohallissa. Sunnuntaina 24.10.2021 järjestetään Salohallissa vakiotanssien ja latinalaistanssien The World Games -maakarsinnaksi kelpaava WDSF Closed kilpailutapahtuma. Latinalaistanssien SM-kilpailu järjestetään 30.10.2021 Oulussa ja rock’n’swing -tanssien SM-kilpailu järjestetään 27.11.2021 Helsingissä.
 • Syyskauden vakio- ja latinalaistanssien GP- ja SM-kilpailunjärjestäjiä tuetaan siten, että kilpailulupamaksun yhteydessä kansainvälisten tuomareiden osalta seuralta peritään sama tuomarimaksu kuin kotimaisista tuomareista (350 e).
 • Vahvistettiin rock’n’swing -tanssien kilpailupäivät 2022:
  • 12.2.2022 GP
  • 12.3.2022 GP
  • 9.4.2022 GP
  • 14.5.2022 SM
  • 15.10.2022 GP
  • 12.11.2022 GP

Kilpailunjärjestävät voivat hakea kilpailupäiviä järjestettäväkseen.

 • Hyväksyttiin uutena jäsenenä Juha Martikainen Rock’n’swing-tanssijaokseen.

 

Lauantain strategiapäivä käytettiin organisaation kehittämiselle

Päivän aluksi käytiin läpi toimiston Lean-prosessia sekä avattiin nykyisiä palveluvirtoja ja -kuvauksia esimerkkien avulla, sekä haettiin ratkaisuja ylimääräisten hukkatoimintojen tunnistamiseen, poistamiseen ja sitä kautta eri asioiden käsittelyyn kuluvien aikajanojen lyhentämiseen. Toimihenkilöiden ja luottamushenkilöelinten tehtäväalueita ja roolituksia organisaatiossa sekä niiden myötä koko työjärjestystä muotoiltiin uudelleen. Toimiston henkilökunnan tehtävänkuviin tulee tämän myötä muutoksia ja nämä käsitellään ennen toimeenpanoa yhteistoimintaneuvotteluissa elokuun lopulla sekä esitellään myöhemmin myös jäsenistölle.

Koko organisaation muutosprosessissa tavoitteena ja tuloksena on jäsenistölle ja muille sidosryhmille täsmällisempi ja vakioidumpi palvelu ja yhteydenottokanavat, jota organisaatiolta myös odotetaan. Samalla tiedetään, että organisaation ja prosessien muotoutuminen vie hetken aikaa ja vastaan tulee myös asioita, joita ei ole osattu ennakoida tai jotka epäonnistuvat ja pitää luoda uudelleen, ja siihen tarvitaan kärsivällistä, mutta päättäväistä ja ratkaisukeskeistä otetta kaikilta eri toimijoilta.