AFS etsii isäntäperheitä Suomeen saapuville AFS vaihto-oppilaille

JULKAISTU: 27.5.2021, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Vaihto-oppilasjärjestö AFS etsii isäntäperheitä  Suomeen saapuville AFS vaihto-oppilaille. Vaihto-oppilaat saapuvat Suomeen 13.8.2021 alkaen ja ovat Suomessa 10 kuukautta. Isäntäperheenä voi toimia 5 tai 10 kuukauden ajan. Innostuisiko teidän perheenne tarjoamaan kodin vaihto-oppilaalle?

Isäntäperheeksi sopii aivan tavallinen suomalainen perhe, jolla on kiinnostusta ja halua ottaa uudeksi perheenjäsenekseen vieraasta kulttuurista tuleva nuori.  Maanlaajuinen AFS -vapaaehtoisten verkosto on perheiden tukena koko vaihto-oppilaan Suomessa olo ajan. Lisäksi vapaaehtoiset järjestävät toimintaa isäntäperheille ja vaihto-oppilaille. AFS vastaa koulumatka- ja kirjakustannuksista. Kaikilla AFS -nuorilla on myös kattava tapaturma- ja sairausvakuutus. AFS -isäntäperheille ei makseta rahallista korvausta vaihto-oppilaasta, mutta kokemus rikastuttaa koko perheen elämää monin tavoin.

Ilman suomalaista perhettä ovat vielä mm.

Ilona – on 2004 syntynyt tyttö Ranskasta. Ilona asuu Luoteis-Ranskassa vanhempiensa sekä pikkuveljen kanssa. Hän on harrastanut jazz-tanssia 10 vuotta, hänet on hyväksytty konservatorioon.

Katia – on 2003 syntynyt tyttö Chilestä. Hän asuu vanhempien sekä pikkusiskonsa kanssa pienehkössä kaupungissa keski Chilessä. Katia harrastaa nykytanssia sekä soittaa pianoa ja kitaraa.

Maimi – on 2003 syntynyt tyttö Japanista. Hän asuu vanhempiensa sekä pikkusiskon kanssa. Maimi on tanssinut balettia pienestä pitäen.

Jos olette kiinnostuneita ryhtymään isäntäperheeksi saatte lisätietoja AFS:n nettisivuilta tai ottamalla yhteyttä

Susanna Taskinen
puh. 044 739 3606
sähköpostiosoite: susanna.taskinen (ät) afs.org

AFS Intercultural Programs ry on aatteellinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, taloudellista voittoa tavoittelematon
kulttuurivaihtojärjestö, joka perustettiin sata vuotta sitten ja toimii yli 50 maassa. Suomessa AFS on toiminut jo 60 vuoden ajan.
Isäntäperhetoiminnan lisäksi AFS lähettää vuosittain noin 150 suomalaista 16-18-vuotiasta nuorta kansainvälistymään yli 30
maahan.