Kilpailutoiminnan osittaisen sulun jatkaminen

JULKAISTU: 20.4.2021, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Seuratiedotteet

Olympiakomitea on 14.4.2021 jäsenjärjestöjensä tuella ilmaissut huolensa Suomen hallituksen korona-exit -strategian vaikutuksista harrastus- ja kilpailutoiminnalle. (linkki avautuu toisella verkkosivustolla)

Huhtikuun puolen välin jälkeen Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n hallituksella ei vielä ole tiedossa, millä strategialla yleisötilaisuudet ja aikuisten kilpailutoiminta voidaan käynnistää. Vaikka lasten, junioreiden ja nuorison harrastus- ja kilpailutoiminta voitaisiinkin käynnistää ennen kesälomakauden alkamista, kuten Suomen hallitus esityksessään esittää vähitellen tapahtuvan, erityisesti ulkotiloissa, ei SM-kilpailuilla tai SM-kilpailuluokkia sisältävillä kilpailutapahtumilla voida aloittaa kautta ilman, että yhdenvertaiset harjoittelumahdollisuudet ovat olleet riittävän aikaa voimassa kaikkialla maassa.

Urheilijoiden harjoittelumotivaation ylläpitämiseksi olisi kuitenkin tärkeää, että kilpailutoimintaa voidaan jossain muodossa avata. Tällä hetkellä näyttää siltä, että alkukesästä voitaisiin järjestää kilpailutapahtumia, joiden ikäsarjat ovat lasten ja junioreiden luokkia. Näiden tapahtumien osalta jaosten ja yhdistysten on seurattava tarkoin viranomaisten rajauksia ja ohjeita tilaisuuksien järjestämisestä.

Aikuisten ja seniorien harjoittelumahdollisuuksia sisätiloissa avattaneen vasta touko-kesäkuussa, joten yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti näille ikäluokille ei tule järjestää kilpailutapahtumia, joissa jaetaan edustuspisteitä tai SM-titteleitä, ennen kuin harjoittelumahdollisuudet ovat tasapuoliset kaikille tartuntatautilain määräysten väistyttyä, seurojen salitilanteen mukaisesti. Toistaiseksi kilpailutapahtumiin matkustamista oman sairaanhoitopiirin ulkopuolelle ei edes suositella.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n liittohallitus on päättänyt 18. – 19.4.2021 sähköpostikäsittelyssään seuraavaa:

Latinalaistanssien SM -kilpailutapahtuman järjestäminen siirretään syyskaudelle. Vakio- ja latinalaistanssijaos etsii kilpailutapahtumalle uuden ajankohdan. Vakio- ja latinalaistanssien toukokuulle kalenteroidut Ikäkausimestaruuskilpailut on jo siirretty järjestettäväksi 13. – 14.11.2021.

FDO ja SBL tekevät omat ratkaisunsa kilpailutapahtumiensa osalta, ja ne arvioivat samalla tanssijoidensa yhdenvertaisten harjoittelumahdollisuuksien toteutumista ennen arvokilpailuja.

Toukokuun aikana ei järjestetä nuorison, aikuisten ja senioreiden kilpailuluokkia. Em. kilpailuluokkien rankingpisteitä jakavia kilpailuja järjestetään vasta elo-joulukuussa vakio- ja latinalaistanssijaoksen suunnitelman mukaisesti, taaten samalla riittävän ja yhdenvertaisen harjoittelumahdollisuuden kaikille arvokilpailuihin tähtääville.

Lasten ja junioreiden kilpailuja voidaan järjestää ohjeiden ja määräysten puitteissa sen jälkeen, kun Suomen hallituksen ja Olympiakomitean ohjeet ja Aluehallintoviraston määräykset sen mahdollistavat, mahdollisesti jo touko-kesäkuussa.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n hallitus kehottaa seuroja ja kilpailunjärjestäjiä ottamaan yhteyttä liiton toimistoon, mikäli ideoita online-tapahtumista on tarjolla. Online-tapahtumat järjestetään vakio- ja latinalaistanssien osalta erilliskilpailuina ja niissä ei jaeta nousu- tai rankingpisteitä. Online-tapahtumia järjestettäessä tulee huomioida muuten ko. lajin kilpailusäännöt kaikin soveltuvin osin.