Tanssiurheiluliiton tilannekatsaus koronatilanteessa 25.2.2021

JULKAISTU: 25.2.2021, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Tanssiurheiluliiton liittohallitus on torstaina 25.2.2021 käsitellyt 22.2.2021 tartuntatautilakiin voimaantullutta muutosta ja sen myötä esimerkiksi keskiviikkona 24.2.2021 Etelä-Suomen aluehallintoviraston tekemiä päätöksiä sekä erityisesti torstai-aamuna 25.2.2021 Suomen hallituksen tiedotusta liittyen koronavirustilanteeseen.

Suomen hallitus on 25.2.2021 pitämässään infotilaisuudessa ohjannut seitsemän sairaanhoitopiiriä (Helsinki ja Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta, Kanta-Häme, Vaasa, Ahvenanmaa, Lappi) ottamaan heti käyttöön tason 2 eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset sisältäen tartuntatautilain antamat valtuudet. Näillä alueilla aikuisten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään.

Leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueille suositellaan yli kuuden hengen kokoontumisrajoituksia, yli kuuden hengen yksityistilaisuuksien välttämistä sekä toimenpiteiden tehostamista karanteenin ja eristyksen toteutumisen seurannassa.

8. maaliskuuta 2021 alkavassa kolmen viikon sulkutilassa yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään kaikilla leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla 28.3.2021 saakka.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n liittohallitus on ylimääräisessä kokouksessaan päättänyt tiedottaa jäsenistöään siitä, että tanssiurheilussa noudatetaan kaikessa toiminnassa Suomen hallituksen ja viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä toiminnan rajoitusten ja sulun osalta.

Liittohallitus muistuttaa jäsenyhdistyksiään seuraamaan ja toteuttamaan ajantasaisia viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä omassa paikallisessa toiminnassaan. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla sulkutoimet astuvat voimaan jo maanantaina 1.3.2021 (lähde: HS, linkki avautuu toisella verkkosivustolla)

Tanssiurheilun kilpailutoiminta, lukuunottamatta mahdollisia onlinekilpailuja, jäädytetään edelleen 30.4.2021 saakka.

Tanssiurheiluliitto noudattaa Olympiakomitean suosituksia lajien toimintaan (linkki avautuu toisella verkkosivustolla, päivitetty 29.3.2021) sekä näiden suositusten taustalla olevia viranomaisohjeita, -suosituksia ja -määräyksiä.

Lisätietoa ja ajantasaiset ohjeistukset, suositukset ja määräykset koronavirusepidemiasta Valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Aluehallintoviraston sivuilla. (linkit avautuvat toisilla verkkosivustoilla)