Tanssiurheilun valmentajalisenssi on nyt haettavissa

JULKAISTU: 24.2.2021, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Valmentajalisenssi on  tanssiurheilun ohjaaja- ja valmentajalisenssi, joka antaa sekä ohjaus- ja valmennuspalveluja ostaville jäsenseuroille että myös niitä tarjoaville ohjaajille ja valmentajille keinon osoittaa, että urheilun eettisiin periaatteisiin ja reilun pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin on sitouduttu, ja että sekä seurat että lisensoidut ohjaajat ja valmentajat ovat mukana yhteisessä työssä luomassa turvallista toimintaympäristöä tanssiurheiluun kaikissa liiton tanssilajiperheen lajeissa.

Valmentajalisenssi on yksi osa Tanssiurheiluliiton vastuullisuustyötä suojelemassa urheilijoita ja liikkujia ja luomassa turvallista toimintaympäristöä sekä toteuttamassa hyvää ja avointa hallintotapaa. Valmentajalisenssin tehtävä on myös suojella ohjaajia ja valmentajia. Osoittamalla olevansa Tanssiurheiluliiton lisensoima ohjaaja tai valmentaja seurat, liikkujat ja urheilijat tietävät, että ohjaaja tai valmentaja on sillä hetkellä tanssiurheilun aktiivinen toimija, tietoinen ja sitoutunut ohjaamiseen ja valmentamiseen liittyviin eettisiin periaatteisiin ja säännöstöihin, sekä sitoutunut kouluttautumaan ja ylläpitämään ammattitaitoaan. Valmentajalisenssi on tanssiurheilussa toimivan ohjaajan tai valmentajan oma laatumerkki.

Valmentajalisenssiä hallinnoidaan urheiluyhteisön yhteisessä SuomiSport -palvelussa. Valmentajalisenssi uusitaan vuosittain, se on voimassa 1.1.-31.12. Tanssiurheiluliiton jäsenseuroja ohjeistetaan ja vahvasti suositellaan käyttämään ohjaajinaan ja valmentajinaan vain lisensoituja ohjaajia ja valmentajia. Lisensoidut ohjaajat ja valmentajat kuuluvat automaattisesti Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n kurinpitomääräysten soveltamisalaan.

Valmentajalisenssiä haetaan osoitteessa: https://forms.gle/5Si5bgYkXYALXXCe6 (linkki avautuu toisella verkkosivustolla)

Hakulomake on tehty Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n Google-tilillä ja sen teknisenä toteutustapana on Google Forms -sovellus. Hakulomakkeella kysytään nimen ja sähköpostiosoitteen lisäksi kahta tilastotietoa; valmentajan syntymävuotta sekä korkeinta suoritettua ohjaaja-/valmentajakoulutusta. Lisäksi valmentajalisenssin hakija vahvistaa tutustuneensa ja sitoutuvansa yllämainittuihin periaatteisiin ja säännöstöihin. Täytetyistä tiedoista tulee automaattinen koonti hakijan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Hakulomake uusitaan vuosittain ja edellisen vuoden aikana kertyneet hakijatiedot tuhotaan uuden valmentajalisenssikauden käynnistyttyä.

Hakijaa pyydetään laittamaan lyhyt viesti liiton toimistolle lomakkeen täytettyään, jotta varmistetaan valmentajan toimiva sähköpostiosoite. Hakemuksen tarkasteluprosessin jälkeen liiton toimistolta toimitetaan valmentajalle linkki, jonka kautta valmentajalisenssin voi hankkia. Lisenssin osto tapahtuu SuomiSport -palvelussa ja sen hinta on 20 euroa, sisältäen Sporttiturva-vakuutuksen.