Ohjeet päivitetty covid-19 leviämisvaiheessa oleville alueille

JULKAISTU: 26.11.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Uudenmaan ja muiden leviämisvaiheessa olevien alueiden koronaohjeistus tanssiurheilussa ajalle 30.11.-18.12.2020

Lisätty päivitys 30.11.2020 sivun alalaitaan.

Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän antamien rajoitusten ja ohjeistusten mukaisesti Tanssiurheiluliitto suosittelee yli 20-vuotiaiden tanssiharjoitusten keskeyttämistä Uudellamaalla ja yhdenvertaisesti myös muiden leviämisvaiheessa olevien alueiden seuroissa. Liitto toivoo kaikkien seurojen ja harrastajien suhtautuvan ohjeisiin ja rajoituksiin vakavasti, jotta ne eivät pitkity ja toiminta päästään käynnistämään uudelleen kolmen viikon päästä.

Tämä keskeytys koskee kaikkea yli 20-vuotiaiden harrastajien tanssiurheiluharjoittelua. Koronakoordinaatiotyöryhmä on suosittanut myös yksityisten toimijoiden sulkevan liikuntatilansa. Tanssiurheiluliitto vetoaa myös yksityisiin toimijoihin ja esimerkiksi ohjatun seuratoiminnan ulkopuolisiin kaveriporukoihin annettujen suosituksen noudattamisesta.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta alle 12-vuotiaiden osalta voi erityisen harkinnan mukaan jatkua. Alle 20-vuotiaiden sekä liiton valmennusryhmiin kuuluvien urheilijoiden harjoitukset voidaan järjestää normaalisti, mikäli osallistujien väliset turvaetäisyydet pystytään tosiasiallisesti säilyttämään koko harjoituksen ajan. Tarvittaessa tämä on varmistettava osallistujamäärää rajaamalla alle kymmenen hengen ryhmiin. Harrastamista suoritetaan tällöin vain omassa harrastusryhmässä ja altistumisketjujen jäljittämiseksi pysytään samassa harjoitusryhmässä eikä vaihdella salilta toiselle. Harjoitustilaan sallitaan vain harjoitukseen osallistuvat (esimerkiksi lasten vanhemmat odottavat jossain muualla kuin harjoitustilassa, tanssisalin odotustiloissa tai pukuhuoneissa). Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista myös harrastustoiminnan aikana.

Harrastajille suositellaan tarjoamaan korvaavaa harjoittelua tauon ajaksi esimerkiksi ulkotiloissa tai etäyhteyden välityksellä.

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvat yleisötilaisuudet ja näytökset on siirrettävä. Kilpailutapahtumien osalta on neuvoteltava paikallisen sairaanhoitopiirin epidemiologisen osaston kanssa, voidaanko edes SM- tai GP-tason kilpailutoimintaa turvallisesti järjestää.

Suositellaan työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ja seura ohjeistaa kasvomaskin käytön kaikissa työtiloissa.

Käytä maskia, huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta ja pidä turvavälit! Vähäisemmissäkään flunssan oireissa ei tule osallistua ohjattuun toimintaan. Toimitaan yhdessä vastuullisesti ja pysytään terveinä!

Aiemmin annetut ohjeistukset:
Aikuisten harrastustoimintaan
Seuratoimintaan
Kilpailutoimintaan

**

Päivitys 30.11.2020:

Olympiakomitea on tarkentanut suosituksiaan 27.11.2020 ja suosittelee lajeille myös lasten ja nuorten harjoittelun keskeyttämistä sisätiloissa. Olympiakomitean suositukset ovat voimassa 20.12.2020 saakka.

Ks. https://www.olympiakomitea.fi/2020/11/20/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/ (linkki avautuu toisella verkkosivustolla)

Leviämisvaiheen alueiden aluehallintovirastot ovat kieltäneet alueittain vaihtelevasti kaikki yli 10 tai yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja kokoontumiset. Yleisötilaisuuden käsitteen piiriin ei kuulu kuitenkaan jatkuvaluonteinen normaalitoiminta. Esimerkiksi urheiluseurojen ja muiden harrastuskerhojen toiminta ja tilaisuudet, joissa ei ole yleisöä ja jotka eivät ole kaikille avoimia, eivät ole yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia. Mm. tavanomaiset urheiluharjoitukset ja ryhmäliikuntatunnit eivät lähtökohtaisesti siten kuulu aluehallintovirastojen määräysten piiriin.

Ks. http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset#yleis%C3%B6-voimassaolevat (linkki avautuu toisella verkkosivustolla)

Aluehallintovirasto kuitenkin korostaa, että jokaisen toimijan on tärkeää huomioida toiminnassaan yleiset ohjeet hygienia- ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä estetään, vaikka toiminta tai tapahtuma ei kuuluisikaan aluehallintovirastojen määräämien kokoontumisrajoitusten piiriin. Harrastustoiminnan järjestäjän vastuulla on toimia ohjeiden ja suositusten mukaisesti.