Tanssiurheiluliiton syyskokouspäivä huipentui puheenjohtajan ja hallituksen valintaan

JULKAISTU: 22.11.2020, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Seuratiedotteet
Tanssiurheiluliiton puheenjohtaja 2021-2022 Leena Liusvaara
Tanssiurheiluliiton puheenjohtajaksi kaudelle 2021-2022 valittu Leena Liusvaara

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n jäsenyhdistykset kokoontuivat sunnuntaina 22.11.2020 kolmen jäsenkokouksen päivään. Elokuussa käydyn kevätkokouksen kokemukset verkkovälitteisen jäsenkokouksen toteutuksesta toimivat järjestelyissä hyvänä referenssinä, ja jäsenistölle tarjoutui myös mahdollisuus siirtyä lappuäänestyksistä digiaikaan, sillä jokaisessa kokouksessa päästiin lopulta käyttämään sähköistä äänestysvälinettä.

Sääntömääräinen syyskokous käynnistyi Vuoden Tanssiurheiluvalmentajan palkitsemisella. Finaaliäänestyksessä annettiin yhteensä 1270 ääntä ja äänestyksen voittajana kokouksessa palkittiin  Maria Kangasaho. Vuoden tanssiurheiluteoksi nimettiin seurojen keväinen digiloikka. Lisäksi hallitus luovutti pronssisen ansiomerkin liittohallitustehtävät vuodenvaihteessa jättävälle Riikka Pentikäiselle.

Palkitsemisten jälkeen kokous kuuli esittelyn toteutusvaiheessa olevasta organisaatiomuutoksesta sekä hyväksyi uuteen organisaatiorakenteeseen pohjautuvan toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2021.

Syyskokous huipentui odotetusti vaaleihin. Liiton nykyinen puheenjohtaja Leena Liusvaara valittiin yksimielisesti jatkamaan jo viidennelle kaksivuotiskaudelleen liiton peräsimessä. Liiton hallitukseen äänestettiin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi uutena jäsenenä Suomen Breikkiliiton nimeämä edustaja Aino Lisma (varajäsen Simeoni Juoperi), jonka lisäksi hallitustehtävissä jatkamaan valittiin erovuorossa olleet Marco Bjurström (Jonna Suokas), Niklas Hagel (Pirja Vitikka-Koponen) ja Harri Harjula (Suvi Kurki).

Kokouspäivän aamuna käytiin vakio- ja latinalaistanssien sekä rock’n’swing -tanssien kilpailusääntöjä käsittelevät jäsenkokoukset, jotka herättelivät jäsenistön pohtimaan ja keskustelemaan näiden liiton tanssilajiperheen jäsenten kilpailutoimintaan liittyvistä asioista. Suurta mielenkiintoa etukäteen ja pitkällistä keskustelua kokouksessa herättänyt esitys sukupuolineutraaliuden tuomisesta vakio- ja latinalaistanssien kilpailusääntöihin ei sellaisenaan tullut hyväksytyksi, mutta tahtotilan ollessa asian suhteen myönteinen vakio- ja latinalaistanssijaos otti tehtäväkseen kerätä kasaan työryhmän, joka selvittää ensi vuoden aikana tämänkaltaisen kilpailusääntömuutoksen vaikutuksia koko sääntökirjaan ja kilpailunjärjestämiseen.

Kokouksissa puhetta johtivat Kasperi Launis syyskokouksessa, Marko Tolvanen vakio- ja latinalaistanssien kilpailusääntöjä käsittelevässä jäsenkokouksessa ja Outi Paavola rock’n’swing -tanssien kilpailusääntöjä käsittelevässä jäsenkokouksessa. Äänestysvälineenä käytettiin Vote by Hejmo -järjestelmää.