Liittohallitus tiedottaa: Matkustus ja kilpaileminen

JULKAISTU: 12.10.2020, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Seuratiedotteet

STUL ry:n liittohallitus on käsitellyt matkustukseen ja kilpailemiseen liittyviä asioita viime viikon aikana.

Koska tilanne on muuttuva, ja taudin leviäminen selvästi kiihtymisvaiheessa, ministeriöiden ja THL:n ohjeistuksiin on suhtauduttava äärimmäisen vakavasti.  Vastuullisuutta osoittaa se, että suositukset muutetaan käytännöiksi, joiden mukaan kaikkien tulee toimia, erityisesti mikäli saapuu kilpailuun ulkomailta.  Ehdottomasti kaikkien, urheilijoiden, toimihenkilöiden ja yleisön, on pysyttävä pois kilpailupaikalta, mikäli heillä on minkäänlaisia sairauden oireita. Yskivänä, aivastelevana, nuhaisena tai kuumeisena kilpailupaikalle ei saa tulla.

Kilpailuun osallistumisen osalta noudatetaan seuraavaa taulukkoa:  Maahantulon rajoitukset ja terveystoimet, Sisäministeriön sivulta.

POIKKEUS TAULUKON TIETOIHIN: OMAEHTOINEN KARANTEENI KESTÄÄ 10 VRK.

Koska kysymyksessä on amatööriurheilu, kenenkään urheilijan ei katsota tulevan kilpailuun työtehtävässä. Omaehtoinen karanteeni koskee myös urheiluun osallistumista. Mikäli oleskelu Suomessa kestää alle 72 h, toista testiä ei vaadita. Ensimmäinen, negatiivinen testi tulee voida todistaa, kilpailunjohtajan niin pyytäessä, dokumentin avulla.

STUL ry:n liittohallitus kehottaa kaikkia kilpailuun saapuvia noudattamaan THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita äärimmäisellä tarkkuudella. Koska kyseessä on tarttuva, toisille hyvin vaarallinen tauti, haluamme kaikki toimia vastuullisesti ja estää kaikin käytettävissä olevien keinoin taudin leviämistä, samalla nauttien meille huolella järjestetyistä kilpailutapahtumista.

Liittohallitus haluaa myös muistuttaa antamastaan maskimääräyksestä kilpailutapahtumissa.