Tanssiurheilun ohjaaja- ja valmentajalisenssi lanseerataan vuoden 2021 alussa

JULKAISTU: 30.9.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet, Uutiskirje

Liittohallituksen 2.2.2020 päätöksen mukaisesti Tanssiurheiluliitto lanseeraa vuodenvaihteessa käyttöön työnimellä Valmentajalisenssi kulkevan tanssiurheilun ohjaaja- ja valmentajalisenssin, joka antaa sekä ohjaus- ja valmennuspalveluja ostaville jäsenseuroille että myös niitä tarjoaville ohjaajille ja valmentajille keinon osoittaa, että urheilun eettisiin periaatteisiin ja reilun pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin on sitouduttu, ja että sekä seurat että lisensoidut ohjaajat ja valmentajat ovat mukana yhteisessä työssä luomassa turvallista toimintaympäristöä tanssiurheiluun kaikissa liiton tanssilajiperheen lajeissa.

Valmentajalisenssi on yksi osa Tanssiurheiluliiton vastuullisuustyötä suojelemassa urheilijoita ja liikkujia ja luomassa turvallista toimintaympäristöä sekä toteuttamassa hyvää ja avointa hallintotapaa.

Valmentajalisenssin tehtävä on myös suojella ohjaajia ja valmentajia. Osoittamalla olevansa Tanssiurheiluliiton lisensoima ohjaaja tai valmentaja seurat, liikkujat ja urheilijat tietävät, että ohjaaja tai valmentaja on sillä hetkellä tanssiurheilun aktiivinen toimija, tietoinen ja sitoutunut ohjaamiseen ja valmentamiseen liittyviin eettisiin periaatteisiin ja säännöstöihin, sekä sitoutunut kouluttautumaan ja ylläpitämään ammattitaitoaan. Valmentajalisenssi on tanssiurheilussa toimivan ohjaajan tai valmentajan oma laatumerkki. Jokainen valmentajalisenssin hankkinut on suorittanut Suomen Olympiakomitean syksyllä 2020 valmistumassa olevan Turvallinen toimintaympäristö urheilussa -verkkokoulutuksen.

Valmentajalisenssiin voi sisällyttää Sporttiturvan, joka on Pohjolan tarjoama edullinen tapaturmavakuutus, joka on voimassa Suomen Tanssiurheiluliiton alaisessa kilpailu- ja harjoitustoiminnassa sekä näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla. Valmentajalisenssiä hallinnoidaan urheiluyhteisön yhteisessä SuomiSport -palvelussa. Valmentajalisenssi uusitaan vuosittain, se on voimassa 1.1.-31.12.

Valmentajalisenssi otetaan käyttöön vuoden 2021 alusta. Tanssiurheiluliiton jäsenseuroja tullaan ohjeistamaan ja vahvasti suosittelemaan käyttämään ohjaajinaan ja valmentajinaan vain lisensoituja ohjaajia ja valmentajia vuoden 2021 alusta alkaen. Lisensoidut ohjaajat ja valmentajat kuuluvat automaattisesti Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n kurinpitomääräysten soveltamisalaan.