Vakio- ja latinalaistanssien GP 5.9.2020, infot ja pääsyliput

Ohjeita lauantaille:

Juniorien, Champion-luokan ja Senioreiden pukuhuoneet ovat sisääntulokerroksessa, Nuorison ja kansainvälisten vieraiden pukuhuoneet löytyvät alakerrasta. Alakerrassa on myös lämmittelyhalli. Seuraa opasteita punttisalin läpi.

Kansainvälisten vieraiden osalta järjestelyt on suunniteltu yhteistyössä ja hyväksytty THL:n, Rajavartiolaitoksen ja Kymsoten epidemiologian osaston ylilääkärin kanssa.

Urheilijat ja valmentajat (1 per seura) tulevat sisään oikeanpuolimmaisesta ovesta ja siirtyvät suoraan pukuhuonekäytäville. Urheilijoille ja valmentajapassin haltijoille on oma katsomotila lattiatason päädyssä. Valmentajapassin haltijoiden nimet kerätään ilmoittautumispisteellä.

Yleisö tulee sisään vasemmanpuoleisesta ovesta kulunvalvonnan kautta, josta siirtyminen yläkerran kautta katsomoon. Paikan päällä ei ole lipunmyyntiä, kaikki liput ovat myynnissä verkkokaupassa vielä kilpailupäivänä.

Turvallisuus ja hygienia kilpailupaikalla

Urheilijoita, valmentajia ja yleisöä muistutetaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaetäisyyksien pitämisestä kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Oireisena tai sairaana ei saa tulla kilpailupaikalle.

Yleisölle kuuluu maski pääsylipun hintaan. Urheilijat voivat halutessaan pyytää toimihenkilöiltä maskin urheilusuorituksensa ajaksi.

Muuta hyödyllistä

Pöytäpaikat ovat sisääntulokerroksessa, seuraa opasteita. Pöytäpaikat on rajattu ohjaimilla, kilpailijoilla ei ole pääsyä pöytäpaikoille.

Aikataulu ja käsiohjelma on päivitetty perjantai-iltana. Käsiohjelma on vain sähköisenä.

Palkintojenjako tapahtuu välittömästi finaalin jälkeen. Jää lattialle. Mitalit haetaan omalla vuorolla palkintopöydältä.

Korjaathan kaikki roskat pois omalta osaltasi. Rusketusaineiden käyttö on ehdottomasti kielletty. On myös tärkeää, että jokainen laittaa oman käytetyn maskinsa itse roskikseen.

**

Vakio- ja latinalaistanssien syksyn ensimmäinen Grand Prix kilpaillaan Kotkassa lauantaina 5.9.2020

Vakio- ja latinalaistanssien syksyn GP-kiertue käynnistyy lauantaina Kotkassa. Edellinen vastaava rankingkilpailu pidettiin maaliskuun alussa Ilmajoella, jonka jälkeen seuraavalla viikolla valtiohallinnon taholta tulleet rajoitukset pysäyttivät kilpailutoiminnan ja rajoittivat seuratoimintaa kevään ja kesän ajaksi.

Tarkoin turvajärjestelyin ja -ohjeistuksin järjestettävä koronatauon jälkeinen ensimmäinen GP-kilpailu tanssiurheilussa ja vakio- ja latinalaistansseissa on odotettu, mutta ei ole järjestynyt ilman viimehetken muutoksia. Paikallisen seuran vetäydyttyä kilpailutapahtuman järjestelyistä Tanssiurheiluliitto teki ainutlaatuisen päätöksen ottamalla kilpailun järjestelyvastuun itselleen mahdollistaen sillä tavoin urheilijoille vastuullisen ja turvallisen, sekä odotetun paluun kilpalattioille. Urheilijat ovat odottaneet koko pitkän koronakevään ja -kesän pääsyä jälleen kilpailutoiminnan pariin.

Emme voineet liittona enää pitkittää urheilijoiden odottelua päästä mittelemään taitojaan kotimaisessa rankingkilpailussa Suomen eri ikäsarjojen parhaita pareja vastaan. Päätös ottaa kilpailu liiton omille harteille oli yksimielinen, harkittu ja perusteltu, sillä halusimme liittona ennen kaikkea ylläpitää urheilijoidemme motivaatiota. Jokainen harrastava ja kilpaileva pari on meille äärimmäisen tärkeä pidettäväksi mukana toiminnassa, joten halusimme tällä järjestämispäätöksellä tukea sitä työtä, mitä valmentajat ja urheilijat ovat pitkän koronatauon aikana tehneet, vahvistaa liiton puheenjohtaja Leena Liusvaara.

Kilpailujen järjestelyissä on tehty useita ratkaisuja, jotka vähentävät lähikontakteja ja pisaratartuntojen riskiä. Kilpailunjohtaja on porrastanut aikataulun siten, että kilpailupaikalla on kerrallaan mahdollisimman vähän ihmisiä. Lipunmyynti on järjestetty vain ennakkoon siten, että vielä kilpailupäivän aikanakin yleisö ja taustajoukot voivat ostaa sisäänpääsyn verkkokaupan kautta. Yleisökapasiteettia on rajoitettu noin kolmasosaan koko hallin kapasiteetista ja paikalle on järjestetty reilusti käsienpesutarvikkeita sekä käsihuuhdetta paikallaolijoiden käyttöön. Kilpailulattian ympäristö on rauhoitettu ja kilpailijat ja yleisö ohjataan eri reittejä hallin eri kerroksiin, eivätkä kilpailijat ja yleisö ole lähikontaktissa keskenään.

Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota Aluehallintoviraston, THL:n ja muiden viranomaisten antamiin ohjeistuksiin ja velvoituksiin kilpailujen turvallisen järjestämisen osalta. Viime viikonloppuna syksyn kilpailutoimintaa jo käynnisteltiin Järvenpäässä ja Tampereella ja olemme saaneet palautetta siitä, että järjestelyt olivat toimineet erinomaisesti ja kaikki paikalle tulijat – kilpailijat, yleisö, tukijoukot, toimitsijat ja talkooväki – olivat ottaneet itse hienosti vastuuta turvaetäisyyksien noudattamisesta ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Olemme pitkin kevättä ja kesää seuranneet ylpeinä jäsenistömme valveutuneisuutta ja velvollisuudentuntoa estääkseen viruksen leviämistä, ja emme epäile hetkeäkään, etteikö sama jatkuisi myös kilpailutoiminnan käynnistyessä. Seuraamme toki liitossa edelleen aktiivisesti viranomaisten tiedottamista ja rakennamme toimenpiteitä sitä mukaa. Jokaisen yksilön vastuu on kuitenkin tärkein, Liusvaara jatkaa.

Kilpailupäivään on ilmoittautunut 86 paria. Päivän aikana käydään kotimaiset vakio- ja latinalaistanssien rankingkilpailut junioreiden, nuorison, nuorimpien senioreiden sekä Champion-luokan yleisessä ikäsarjassa. Lisäksi ensimmäistä kertaa GP-kilpailutapahtuman osana järjestetään seniori III-V avoin kilpailu ja vuosikymmenten takaa paluun kilpailuohjelmaan tekevä PreChampion -kilpailu vakio- ja latinalaistansseissa.

Tule seuraamaan eri ikäsarjojen Suomen huippuparien taiturointia Steveco-areenalle (Karhuvuoren urheilutalo) lauantaina 5. syyskuuta klo 9:30 alkaen. Paikanpäällä ei ole lipunmyyntiä, osta liput ennakkoon tai kilpailupäivän aikana alta. Myynti on käynnissä la 5.9.2020 klo 19 saakka. Lippuja on rajattu määrä.

**

Kilpailujen käsiohjelma (päiv. 05092020) tästä 

Aikataulu (päiv. 05092020) tästä

Vakio- ja latinalaistanssien GP-kilpailu 5.9.2020 Kotkassa juliste

Vakio- ja latinalaistanssien GP-kilpailu 5.9.2020 Kotkassa juliste