PreChampionship-kokeilu syksyn kolmeen vakio- ja latinalaistanssien GP-kilpailuun

JULKAISTU: 10.8.2020, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Prechamp vakiot ja Prechamp lattarit syksyn kolmessa vakio- ja latinalaistanssien GP-kilpailuissa kokeiluna.

Prechampionship-luokkaan saavat osallistua yleisen luokan E-C-luokan parit sekä nuoriso- ja senioriluokkien E-C-luokan parit. Pari voi osallistua vain toiseen tai molempiin lajeihin (vakiot/lattarit).  Prechampionship-kisan pari ei saa osallistua varsinaiseen GP-luokkaan.

Kilpailuissa tanssitaan kaikki viisi tanssia, ja sallittuja ovat E-C-luokkien koreografiat. Halutessaan esim. D-luokkalainen voi tanssia myös C-luokan kuvioilla. Puvuissa kuitenkin noudatetaan vähintään D-luokan sääntöjä, eli E-luokan parillakin tulee olla ns. kilpa-asu.

Kokeilu tarjoaa alaluokan pareille mahdollisuuden tutustua isojen kisojen tunnelmaan ja haasteisiin ja tuottaa lisäksi luokkanousupisteitä. Luokkanousupisteet määräytyvät normaalisti: piste jokaiselta tanssitulta karsintakierrokselta sekä finaalista voittajalle 7 pistettä, toiseksi tulleelle 5 pistettä, kolmannelle 4 pistettä jne.

Kokeiluluokan ikä- ja taitotasoskaala on laaja. Kilpailijoiden tuleekin ymmärtää, että tässä luokassa haetaan kokemusta ja haasteita, ei mestaruuksia.  Yhdistämällä eri luokkien pareja samaan kilpailuun saadaan kaikkia pareja palveleva etu: haastava ja monivaiheinen kilpailu.

Lyhyesti:

Osallistumisoikeus:  nuorisoluokan, yleisen luokan ja senioriluokan E-, D- ja C-luokan parit

Säännöt:  C-luokan tanssit ja kuviot sallittuja (mutta voi tanssia E-luokan kuvioillakin)

Puvut: Vähintään D-luokan puvut

Nousupisteet: Lasketaan normaalisti omia taitoluokkia huomioimatta.  Siis piste joka karsinnasta ja lisäksi finalisteille finaalipisteet normikäytännön mukaan.    Pari voi osallistua myös vain toiseen lajiin (vak./lat.).
Jos omassa sarjassa edellytetään 6 tai 8 tanssia ja pari osallistuu vain toiseen lajiin, nousupisteet puolitetaan (vähintään 1 piste kuitenkin).

Miksi Prechamp?

  • Saadaan motivoituneille, kehittymishaluisille, innokkaille pareille ohituskaista yläluokkiin.
  • Ei tarvitse junnata vuosikausia keräämässä pisteitä kahden parin kisoissa.
  • Saadaan kunnollisia kisoja, joissa on myös karsintoja.
  • Edesauttaa parien kehittymistä, kun joutuu kamppailemaan finaalipaikasta ja pitää tanssia monta kierrosta.
  • Tarjotaan innokkaimmille je kehityshaluisimmille pareille näköalapaikka: pääsevät seuraamaan Suomen parasta tanssia ja saavat näin tavoitteita itselleen.
  • Tarjotaan alempien luokkien pareille ulkomaiset tuomarit.
  • Saadaan GP-kisoihin lisää maksavia osallistujia.  Lisäksi varmaan myös maksavia katsojia.

Lue myös Seniori-ikäsarjoja koskevasta syksyn kokeilusta täältä.