Liittohallituksen päätöksiä 7.-8.8.2020

JULKAISTU: 10.8.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Liittohallitus kokoontui perinteisille syyskauden avaaville kaksipäiväisille suunnittelupäiville. Päivien aikana käytiin myös normaali päätöskokous, jonka tärkeimmät kohdat alla:

 • Laadittiin ohjeet kilpailu- ja seuratoiminnalle elokuusta alkaen. Ohjeet on julkaistu täällä (kilpailutoiminta) ja täällä (seuratoiminta). Liittohallitus korostaa, että COVID-19 on edelleen keskuudessamme, ja vastuullinen sekä turvallinen toimiminen kaikissa eri tilanteissa on jokaisen yksilön vastuulla.
 • Edelleen voimassaolevan koronatilanteen myötä hallitus päätti seuraavista tukitoimista liiton kaikkien lajien kilpailunjärjestäjille ja kilpailijoille:
  • Syyskaudella 2020 järjestettävistä kilpailuista ei peritä kilpailijamäärään perustuvia kilpailulupamaksuja kilpailuja järjestäviltä seuroilta. Tämä ei kuitenkaan vapauta kilpailunjärjestäjiä ilmoittamasta kilpailijamääriä liittoon vuositilastointia varten, eli kilpailijamäärät ilmoitetaan normaalisti liittoon heti kilpailun jälkeen.
  • GP- ja SM-kilpailuita tänä vuonna järjestäviä seuroja pyydetään toimittamaan liiton toimistoon kilpailujen talousarviot sekä kilpailujen jälkeen tuloslaskelmat (=toteumat) liiton loppuvuonna 2020 käytävää kokonaistaloustarkastelua ja mahdollisesti myönnettäviä tukitoimia varten.
  • Kevätkauden kilpailutoiminnan keskeytymisen myötä aiheuttamaa mahdollista motivaatiopulaa paikkaamaan päätettiin kannustaa kilpailevia pareja siten, että elokuun loppuun mennessä seuroilta tulleiden hakemusten perusteella myönnetään kilpailuyksiköille 10 lisänousupistettä, tai maksimissaan seuraavaan luokkanousuun saakka tarvittava nousupistemäärä. Seurat toimittavat liiton toimistoon kootusti yhden hakemuksen kaikista kilpailuyksiköistään, joille nousupisteitä haetaan. Hakemus edellyttää valmentajan hyväksyntää. Aikaraja on elokuun loppuun mennessä, jonka jälkeen nousupisteet kertyvät jälleen normaalisti.
 • Päätettiin vakio- ja latinalaistanssien syksyn kolmessa GP-kilpailussa järjestää Prechampionship-luokan kokeilu. Ohjeistus hyväksyttiin lisättäväksi GP-kilpailuiden kilpailukutsuille. Lue kokeilusta ja ohjeista täältä.
 • Tarkennettiin vakio- ja latinalaistanssien syksyn kolmen GP-kilpailun seniori 3˗5 -ikäsarjojen kokeilukilpailujen ohjeistusta. Lue kokeilusta ja ohjeista täältä.
 • Vakio- ja latinalaistanssien GP- ja SM-kilpailuihin kutsutuilta kansainvälisiltä tuomareilta edellytetään vahvistus siitä, ettei ole tulossa tai kahden viikon sisään ennen Suomeen saapumista oleskellut maissa, joista tullessa olisi Suomessa noudatettava kahden viikon karanteenisuositusta. Kilpailusäännön kohdan 9.3 mukaisesti Vakio- ja latinalaistanssijaoksella on oikeus käyttää harkintaansa ja myöntää poikkeuslupia mm. lyhyellä varoitusajalla tulleissa peruutuksissa tai force majeure -tilanteissa.
 • Liiton uudeksi jäseneksi hyväksyttiin Team HSDS ry.
 • Päivitettiin Seura työnantajana -ohjeistus liiton materiaalipankkiin seurojen toimintaohjeisiin.
 • Päätettiin lähteä mukaan huippu-urheilun tähtiseuraohjelmaan.

Seuraava kokous 30.8. klo 11:30.

Jäsenyhdistyksiä muistutetaan pelkin etäyhteyksin järjestettävästä kevätkokouksesta, johon edellytetään a) ilmoittautumista keskiviikkoon 12.8.2020 klo 16 mennessä verkkolomakkeella sekä b) valtakirjan toimittamista liiton toimistoon samalla aikataululla.  Kokouskutsu ja ilmoittautumisohjeet täältä.