Liusvaara ja Korpi valittu tanssialan kotimaisille vaikutuspaikoille kaudelle 2020-2021

JULKAISTU: 10.6.2020, KATEGORIAT: Mediatiedotteet

Tanssiurheiluliiton puheenjohtaja Leena Liusvaara valittiin toiselle kaudelle Tanssin Talo ry:n hallitukseen myöhään tiistai-iltana päättyneessä vuosikokouksessa. Liusvaara oli toinen kahdesta hallituksen jäsenestä, jotka valittiin jatkokaudelle pitkän ja täynnä tunteita olevan vuosikokouksen päätteeksi. Tanssin Talo ry:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tuuli Kousa.

Lue Tanssin Talo ry:n sivuillaan julkaisema tiedote tästä.

Liusvaaran uudelleenvalinta tapahtui vain muutama päivä sen jälkeen, kun Tanssin Tiedotuskeskus ry:n hallitukseen valittiin uutena jäsenenä Piia Korpi ja hänelle varajäseneksi Stina Koivisto. Tanssiurheilutoimijoille tuttu Jukka Haapalainen palasi hallituksen jäseneksi oltuaan välillä hallituksessa varajäsenen ominaisuudessa.

Korpi on tuonut Suomeen kansainväliset same-sex -tanssiurheilutapahtumat ja käynnistänyt kotimaista same-sex -tanssin valmennustoimintaa sekä kilpailutoimintaa osana Tanssiurheiluliiton kilpailutapahtumia. Inklusiivisen urheilun aitiopaikalla Suomen Paralympiakomiteassa työskentelevä Korpi on kilpaillut itse menestyksellisesti MM-tasolla useiden vuosien ajan. Stina Koivisto on puolestaan pitkän linjan tanssiurheilun järjestötoimija, ja toimii edelleen liiton valiokunnissa sekä kilpailunjohtajana Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n kilpailutapahtumissa.

– Näen, että Tanssiurheiluliitto nimenomaan urheilu- ja kansalaisjärjestönäkökulman puolestapuhujana tulee olla näkyvissä valtakunnallisissa tanssialan organisaatioissa. Tanssi on kaikkiaan hyvin moninaista ja meillä, osana urheiluyhteisöä, on siitä oma selkeä vastuualamme. Olen hyvin tyytyväinen saatuamme vaikutusmahdollisuuksia näissä organisaatioissa ja olen varma, että nyt valitut henkilöt pitävät hienosti Tanssiurheiluliiton lajiperheen lippua korkealla tehtäessä koko tanssin kenttää koskevia päätöksiä, totesi liiton toiminnanjohtaja Auli Korhonen keskiviikkona illansuussa.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry on Suomen Olympiakomitea ry:n, Tanssin Talo ry:n, Tanssin Tiedotuskeskus ry:n ja Suomen Valmentajat ry:n jäsen.