Seurojen harjoitustoiminta 14.5. – 31.5.2020

JULKAISTU: 12.5.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Suomen Tanssiurheiluliitto ry noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, ulkoministeriön ja Suomen Olympiakomitean linjauksia. Seuraavista, toisella verkkosivustolla avautuvista linkeistä löytyy lisätietoa: Valtioneuvosto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Aluehallintovirasto  ja Suomen Olympiakomitea.

1) Seurojen harjoitustoiminta 14.5. – 31.5.2020

 • Seurojen harjoitustoiminta järjestetään 14.5. – 31.5.2020 vain ulkoliikuntapaikoilla lähikontakteja välttäen. Harjoitustoiminnan tulee tapahtua alle 10 hengen ryhmissä.
 • Harjoitustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota käsihygieniaan. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksen aikana.
 • Seurojen harjoitustoimintaa ei voi järjestää sisäliikuntapaikoilla, eikä kilpailuja, näytöksiä tmv. voi järjestää ulkotiloissakaan vielä toukokuussa.
 • Yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmiin kuuluvien tulee edelleen pysyä pois kaikesta fyysisestä kontaktista. Ryhmätoimintaa edes ulkotiloissa ei siis vielä voi avata iäkkäimmille senioreille. Jokaisen riskiryhmään kuuluvat perussairaan suositellaan pysyvän kotona omaehtoisessa harrastuskaranteenissa toistaiseksi.
 • Matkustaminen toiselle paikkakunnalle valmentamaan/valmennuksiin on sallittua, mutta ei suositeltavaa. Ulkomaille matkustamista ei toistaiseksi suositella.
 • On myös suositeltavaa, että sama valmentaja/ohjaaja työskentelee saman ryhmän kanssa ja turhia ohjaajavaihdoksia ei tehdä.

2) Maksimi ryhmäkoko

 • 5. – 31.5. 10 hlöä

3) Vastuullinen käyttäytyminen treeneissä

 • Pukuhuoneiden käyttöä on vältettävä.
 • Ei sairaana, nuhaisena, yskivänä, väsyneenä treeneihin. Koronavirus voi aiheuttaa sydänlihasvaurion ja keuhkokuumeen. Mikäli valmentaja/ohjaaja havaitsee sairaan henkilön ryhmässä tai harjoituksessa, hänet tulee ohjata välittömästi pois harjoitustiloista.
 • Juomapulloja, hikipyyhkeitä, nenäliinoja, meikkejä ei lainata.
 • Käsien pesu ja käsidesi ennen ja jälkeen treenin.
 • Siivous ja kosketuspintojen pyyhkiminen on jokaisen vastuulla.
 • Yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmiin kuuluvien tulee edelleen pysyä pois fyysisestä kontaktista.
 • THL:n printatut aivastamis- ja yskimisohjeet sekä käsihygieniaohjeet tulee olla kaikkien selkeästi nähtävänä.
 • Valmentajan/ohjaajan tulee valvoa ja muistuttaa käsihygieniasta.
 • Valmentajat/ohjaajat sekä kaikki urheilijat keskenään noudattavat etäisyyksiä ja turvallisia välejä, aina kun se on mahdollista.

4) Seurojen harjoitustoiminta 1.6.2020 eteenpäin

 • Odotamme lisäohjeita seuratoiminnan käynnistämiseen sisäliikuntapaikoilla 1.6.2020 alkaen alle 50 henkilön ryhmissä lähikontaktia välttäen. Tanssiurheiluliitosta olemme pyytäneet viranomaisten kannanottoa erityisesti lähikontaktia vaativien lajien harjoittelun mahdollistamiseen ja riittävän väljän tilan määritelmään, yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmiin kuuluvien harjoitustoiminnan mahdollistamiseen sekä urheilijoiden/valmentajien liikkumiseen liittyen. ks. Ylen tuore artikkeli asiasta Ylen sivulta.
 • Tanssiurheiluliitto ohjeistaa seuroja toukokuun aikana, välittömästi lisätietoa saatuaan.