Striimaus ja musiikin käyttö poikkeustilanteen aikana

JULKAISTU: 19.4.2020, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Koronatilanteen vuoksi kokoontumista rajoitetaan ja tilaisuuksia joudutaan perumaan. Lisäksi livetilaisuuksia siirretään digitaalisiin kanaviin. Koska musiikkia halutaan nyt hyödyntää yhä enemmän verkossa ja sosiaalisessa mediassa, Teosto on koonnut kysymyksiä ja vastauksia koskien musiikin käyttölupia ja striimausta (suoratoistoa) poikkeuksellisen koronatilanteen aikana. Seuraava linkki  avautuu toisella sivustolla: Teoston kysymyksiä ja vastauksia

Koronatilanteen vuoksi Teosto on tehnyt joihinkin lupiin väliaikaisia poikkeuksia, joiden myötä olemassa oleva lupa julkiseen esittämiseen sisältää luvan välittää sisältöä verkossa, eli striimata kokoontumisrajoitusten ollessa voimassa.

Alla oleva linkki avautuu toisella sivustolla:

Lainaus Teoston sivulta:

”9. Pitääkö Olympiakomitean alaisten urheiluseurojen hankkia lupa, kun musiikkia hyödynnetään striimauksessa?

Poikkeuksellisen koronatilanteen takia tämä on mahdollista nykyisen luvan puitteissa. Lupa sisältää myös oikeuden jättää esitys katseltavaksi verkkoalustalle livetilanteen jälkeen. Tämä on toistaiseksi voimassa oleva poikkeusmenettely kokoontumisrajoitusten ajan.”

**

Koronan takia annettu kokoontumisrajoitus tuo menetyksiä monille yrityksille. Auttaakseen näitä yrityksiä siirtämään palvelujaan internet-verkkoon, Gramex laajensi taustamusiikkilupansa kattamaan väliaikaisesti mys striimauksen. (Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla:) Striimaus omilta kotisivuilta korona-aikana.

Alla oleva linkki avautuu toisella sivustolla:

Lainaus Gramexin sivulta:

”Koronan aiheuttaman kokoontumisrajoituksen voimassaoloaikana Gramex-taustamusiikkiluvan haltija voi poikkeuksellisesti striimata musiikkia tai omaa toimintaa tukevia musiikkia sisältäviä AV-tallenteita omille asiakkailleen ja käyttäjille. Striimauksen tulee tapahtua luvan haltijan omalta tai hallinnoimalta alustalta, kuten esimerkiksi yrityksen tai yhteisön kotisivulta. Striimaus voi olla joko reaaliaikaista tai loppukäyttäjän itse valitsemana ajankohtana tapahtuvaa. Esimerkkejä laajennuksen käyttäjistä: urheiluseurat.”

**

Alla oleva linkki avautuu toisella sivustolla:

Lue lisää kokonaisuudesta Olympiakomitean sivulta.