Pyörätuolitanssin suomenmestaruudet ratkottu Nastolassa

JULKAISTU: 10.3.2020, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Paratanssiurheilu, Tulostiedotteet

Sunnuntaina 8.3.2020 tanssittiin suurella sydämellä ja ilolla Pajulahden urheiluopistolla, kun pyörätuolitanssin suomenmestaruuksista ja Suomi Open -voitoista kilpailtiin Suomen Pyörätuolitanssiliiton järjestämässä tapahtumassa. Päivän aikana nähtiin 19 kilpailua, joista kuudella oli SM-arvo.

Maailman rankinglistalla vakiotansseissa ja freestylessä sijalla kaksi ja latinalaistansseissa sijalla kuusi oleva kouvolalaispari Tuuli Harju – Timo Pyykkönen hallitsi odotetusti Combi 1 -kilpailuja voittamalla sekä latinalaistanssit että Combi 1+2 vakiotanssit. Combi 1 latinalaistansseissa hopealle sijoittui oululaispari Jyrki Vesikko – Sari Mukkala ja pronssille tamperelais-oululainen pari Sirkka Saarinen – Annika Välimaa. Combi 1+2 vakiotansseissa hopeamitalit pujotettiin parin Sirkka Saarinen – Annika Välimaa kaulaan ja pronssiset mitalit porvoolaisparin Stig Tarvonen – Pirjo Malmberg-Tarvonen kaulaan.

Duo 1+2 -kilpailuja hallitsi tamperelaispari Leevi Ketola – Zaida-Ester Launis, joka voitti sekä vakiotanssit että latinalaistanssit. Karl Andersson – Hanna Ihantola Tampereelta otti molemmissa kilpailuissa hopeaa ja Gustav Antell – Karin Antell Porvoosta pronssia. Duo 2 freestylessä osat vaihtuivat. Pari Karl Andersson – Hanna Ihantola onnistui mainiosti ja päihitti kilpakumppaniparinsa Leevi Ketola – Zaida-Esteri Launis 0,236 pisteen erolla.

Single Naiset 1 freestylen voittoon taituroi päivän kolmannen mitalin ottanut Karin Antell. Pirjo Pappila Oulusta sijoittui niukasti toiseksi ja Kristiina Ylijoki Raahesta kolmanneksi. Toisen ja kolmannen sijan välillä tuomaripisteisiin jäi eroa vain 0,016 pistettä.

”Megaviikonloppu huipentui SM-kilpailuihin, jotka olivat järjestelyiltään sujuvat ja tunnelmaltaan lämpimät. Viikonlopun aikana pidettiin myös leiri ja A-valmentajakoulutus. Huikea suoritus myös järjestelyporukalta! Koulutukseen osallistui huikeat 11 tanssin ammattilaista! Kaikki ovat nyt tuoreita – taikka tuomarioikeutensa A-tasolla päivittäneitä, onneksi olkoon vielä heille! Viikonloppu oli varmasti antoisa kaikille leiriläisille ja koulutuksessa mukana olleille. Kilpailujännitystäkin oli riittämiin ja pieni mutta äänekäs yleisö eli mahtavasti mukana. Kiitos osallistujille!” kommentoi Pyörätuolitanssiliiton puheenjohtaja Timo Pyykkönen.

Duo-kilpailussa molemmat tanssijat ovat pyörätuolissa. Combi-kilpailussa toinen tanssijoista on pyörätuolissa ja toinen kävelevä. Luokittelu tapahtuu Kansainvälisen Paralympiakomitean sääntöjen mukaisesti. Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: Paratanssiurheilun luokittelusta voi lukea lisää World Para Dance Sport:n sivuilta .

Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: Kaikki tulokset (tuloslaskennan sivu)