Päivitystietoa koronaviruksesta kilpailunjärjestäjille, kilpailijoille ja toimitsijoille

JULKAISTU: 4.3.2020, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Seuratiedotteet

Käsien pesu saippualla vähintään 20 sekunnin ajan

Suomen Tanssiurheiluliitto ry seuraa tiiviisti koronavirustilanteen kehittymistä Suomen Olympiakomitean ja koko urheiluyhteisön kanssa. Koronavirustilanteen muututtua Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt ohjeensa. Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: 3.3.2020 päivitetty ohje.

Epidemia-alueiksi THL on määritellyt tällä hetkellä Manner-Kiinan lisäksi Iranin, Etelä-Korean ja koko Italian. Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: Epidemia-alueilta tuleville THL on laatinut ohjeen.

Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: THL:n mukaan virus (COVID-19) tarttuu ihmisestä toiseen nykytiedon mukaan pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Leviämisen tehokkuutta eikä tartuttavuusaikaa vielä tunneta tarkasti. Sairastuneiden oireita ovat olleet muun muassa kuume, yskä ja hengenahdistus. Koronavirustartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienialla. Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: Ohjeita: Käsienpesu ja yskiminen. Suomessa on todettu toistaiseksi seitsemän lievää tartuntatapausta.

Sosiaali- ja terveysministeriön iltapäivällä 4.3.2020 pitämässä infotilaisuudessa on todettu, että Suomessa ei ole koronavirusepidemiaa ja yleisötilaisuuksien rajoittamiseen ei ole tarvetta. Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: Infotilaisuus.

Suomen Tanssiurheiluliitto korostaa huolellisen käsi- ja yskimishygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Tämä suojaa kaikkia virustartuntoja vastaan. Liikkeellä on myös kausi-influenssaa. Urheilijoille, seurojen edustajille ja toimitsijoille suositellaan kättelyn välttämistä tapahtumien yhteydessä. Tanssiurheiluliitto suosittelee, että jokaisella harrastajalla ja urheilijalla on oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä. Kilpailunjärjestäjien tulee huolehtia riittävästä määrästä käsien desinfiointimahdollisuuksia ja käsipyyhkeitä kilpailupaikalla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä (www.thl.fi). Suomen Tanssiurheiluliitto toimii näiden ohjeiden mukaisesti. Kilpailutapahtumien järjestämisen osalta Tanssiurheiluliitto seuraa mahdollisia viranomaisten, Suomen Olympiakomitean ja kansainvälisen lajiliiton tekemiä ohjeita ja suosituksia yleisötapahtumiin liittyen.

Epidemia-alueilla viimeisen 14 vrk sisään oleskelleilta edellytetään erityistä huolellisuutta käsi- ja yskimishygienian sekä alkavien oireiden tunnistamisen osalta. Kilpailu- tai harjoituspaikoille ei saa mennä sairaana! Jos sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta, ota aina ensin puhelimitse yhteyttä paikalliseen sairaalaan tai terveyskeskuksen päivystykseen. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen.

Read the bulletin in English