Runsas joukko suomalaispareja Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuissa Oslossa

JULKAISTU: 7.12.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit
Suomen joukkuetta Oslossa
Suomen joukkuetta Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuissa Oslossa 6.12.2019 (kuva Santtu Otsamo)

Vuorovuosin eri Pohjois-Euroopan maissa jo 40:ttä kertaa järjestetyt Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailut on käyty Oslossa itsenäisyyspäivänä perjantaina. Suomesta kilpailuissa oli mukana reilu joukko kotimaan ykköspareja mittailemassa taitojaan muiden yhdeksän eri maan parien kanssa.

Yleisen luokan vakiotansseissa mukana oli 30 paria. Ainoa suomalaispari Eevertti Övermark – Milja Vainikka urakoi tiensä semifinaaliin jaetulle sijalle 11. – 12.

Yleisen luokan latinalaistansseissa nähtiin 35 paria, joista neljä suomalaisparia. Parhaiten pareistamme menestyi Miko Sirolinna – Laura Lackman päästen semifinaaliin sijalle 12. Neljännesfinaaliin pääsi kaksi suomalaisparia, Matti Kaksonen – Silja Rantala sijalle 17. – 18. ja Juho Taskinen – Pinja Koskela sijalle 23. Esa-Petter Österman – Milla Partonen sijoitus oli 30.

Nuorison vakiotansseissa oli mukana viisi suomalaisparia yhteensä 40 parin joukossa. Neljännesfinaaliin saakka tiensä selvittivät Eetu Lämsä – Emilia Prykäri (sijoitus 16.), Lassi Kokkonen – Saaga Bruun (23.) ja Olli Seppänen – Peppi Kodis (24. – 25.). Markus Kinnunen – Saana Pellinen jakoi sijan 26. – 27. ja Miikka Ahonen – Ellen Puotiniemi sijan 28. – 29.

Nuorison latinalaistansseissa Eetu Lämsä – Emilia Prykäri selvittivät tiensä finaaliin sijalle 6. Lassi Kokkonen – Saaga Bruun pääsivät semifinaaliin sijalle 10. Muut suomalaisparit ylsivät neljännesfinaaliin: Miikka Ahonen – Ellen Puotiniemi sijalle 14., Olli Seppänen – Peppi Kodis sijalle 19., ja Markus Kinnunen – Saana Pellinen sijalle 24. Kilpailussa oli mukana 32 paria.

16 parin Juniori II -ikäsarjan vakiotansseissa Aleksi Ahola – Polina Anisimova jäivät vain niukasti finaalista saaden sijoituksen 7. Latinalaistansseissa (21 paria) pari ylsi myös semifinaaliin sijalle 12. ”Hyvä fiilis läpi kisojen. Olemme todella ylpeitä tansseista ja sijoituksistamme,” pari kommentoi kilpailupäivän jälkeen.

Yhtä ikäsarjaa nuorempien kilpailussa, Juniori I vakiotansseissa Kaapo Tusa – Malin Gustafsson etenivät finaaliin sijalle 4. Latinalaistansseissa pari pääsi semifinaaliin sijalle 10. Vakiotansseissa kilpailussa oli mukana 18 paria ja latinalaistansseissa 23 paria.

Seniori I -ikäsarjan vakiotansseissa oli mukana kaksi suomalaisparia. Ville Häyrynen – Saana Syrjämäki etenivät semifinaaliin sijalle 10 ja Harri Harjula – Sanna Kakko niukasti semifinaalin ulkopuolelle sijalle 13. Kilpailuun osallistui 20 paria.