Latinalaistanssien nuorten maailmanmestaruudesta kilpailtu Wienissä

JULKAISTU: 16.11.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit
Eetu Lämsä ja Emilia Prykäri tanssilattialla
Eetu Lämsä – Emilia Prykäri Wien 16.11.2019 © WDSF/Egli

Latinalaistanssien nuorten maailmanmestaruudesta on kilpailtu lauantaina Itävallan Wienissä.  Kilpailuun osallistui 79 (16 – 18 -vuotiasta) paria ympäri maailman. Suomesta kilpailuun oli nimetty kaksi oululaisparia, moninkertaiset nuorisoikäsarjan suomenmestarit Eetu Lämsä – Emilia Prykäri sekä ensimmäisissä maailmanmestaruuskilpailuissaan esiintyneet tämän vuoden SM-hopeamitalistit Olli Seppänen – Peppi Kodis.

Molempien suomalaisparien tie päättyi ensimmäiselle kierrokselle, Lämsä – Prykärin esitykset arvioitiin kilpailussa jaetulle sijalle 52. – 55. ja Seppänen – Kodis puolestaan jaetulle sijalle 56. – 59.

”Suoritukseen jäi parannettavaa ja tulos oli sen mukainen. Emme ole tanssiimme emmekä tulokseen tyytyväisiä, mutta tästä on suunta vain ylöspäin,” Eetu ja Emilia kommentoivat suoraan Wienistä.

Ollilla ja Pepillä kilpailuun valmistautuminen jäi lyhyeksi kesäisen loukkaantumisen ja siitä kuntoutumisen vuoksi. ”Tanssimme ei ollut täysin ehjää, mutta tanssimme parhaan kisan pitkään aikaan,” he viestittivät kilpailun päätyttyä.

Valmentajat Toni Tuominen ja Soile Näsänen kommentoivat suorituksia tuoreeltaan: ”Eetulla ja Emilialla oli tänään vaikea päivä, neljät arvokilpailut kahden kuukauden sisällä ovat aikamoinen urakka kenelle urheilijalle tahansa, ja vielä pitäisi yhdet arvokilpailut kisata viikon kuluttua.” Lämsä-Prykäri matkaavat viikon kuluttua Romaniaan nuorison vakiotanssien maailmanmestaruuskilpailuun. ”Jaksaminen, etenkin henkinen puoli on kovalla koetuksella ja tulokset pitää pystyä nollaamaan todella nopeasti,” valmentajakaksikko jatkoi.

Ollin ja Pepin suorituksessa valmentajat näkivät paljon positiivista: ”Olli ja Peppi tanssivat hienosti, vaikka koko syksy on ollut heille vaikea Pepin treenikiellon vuoksi. Kisasuoritus alkaa olemaan jo lähes kasassa.”

Kilpailu on vielä kesken ja maailmanmestarit tiedetään puolen yön maissa Suomen aikaa. Suurina suosikkeina kilpailuun startanneet Vladislav Untu – Polina Baryshnikova (MDA) ovat voittaneet tänä vuonna nuorison kaikki kolme (vakiotanssit, latinalaistanssit, 10-tanssi) euroopanmestaruutta ja 10-tanssin maailmanmestaruuden. Tavoitteena parilla on voittaa kaikki kuusi titteliä, joista viidennen kohtalo ratkeaa tänään ja mahdollisen kuudennen viikon kuluttua Romaniassa.

Jouko ja Heljä Leppälä pronssille, Miko Sirolinna ja Laura Lackman toiselle kierrokselle

Kilpailutapahtumat Wienissä alkoivat jo perjantaina, jolloin lattialla nähtiin kaksi suomalaisparia. Kaksinkertaiset maailmanmestarit, viidesti muilla maailmanmestaruusmitalisijoilla ollut ja maailman rankinglistalla seitsemäntenä oleva ikinuori tamperelaispari Jouko Leppälä – Heljä Leppälä suoriutui 49 osallistuneen parin Seniori III -ikäsarjan avoimesta vakiotanssikilpailusta mainiosti saavuttaen pronssisijan.

”Palkintosija isossa, kovatasoisessa kisassa tuntuu aina mukavalta!” pari kommentoi Itävallasta.

Kilpailun kovaa tasoa kuvaa ja Leppälän pariskunnan saavutusta alleviivaa heidän seurakseen palkintokorokkeelle astuneet muut mitalistiparit, sillä maailmanmestaripari Moreno Carnelli – Michela Saggiorato (ITA) voitti kilpailun ja maailmanmestaruuspronssille sijoittunut pari Aldo Mazzi – Roberta Pisacane (ITA) otti hopeaa.

Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: Tulokset töytyvät WDSF:n tulossivulta

Vantaalaispari Miko Sirolinna – Laura Lackman kilpaili perjantaina WDSF World Open New Series latinalaistansseissa. Maailmantähtiä vilisevässä 81 parin kilpailussa pari selvitti tiensä toiselle kierrokselle saaden lopulta sijoituksen 42. Kilpailun voitti maailman rankinglistalla kakkossijalla oleva, viikko sitten ShowDance Latin euroopanmestaruuden voittanut maailmanmestaruushopeamitalistipari Marius-Andrei Balan – Khrystyna Moshenska (GER).

Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: Tulokset löytyvät WDSF:n tulossivulta.