10-tanssin maailmanmestaruudesta kilpailtu Moskovassa

JULKAISTU: 27.10.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit
Jaakko Saaristo ja Anne Haataja tanssilattialla
Jaakko Saaristo – Anne Haataja Moskova 26.10.2019.
© WDSF/Reinhard Egli

Yksi kolmesta vakio- ja latinalaistanssien vuoden pääkilpailusta, lajin kuninkuusluokaksikin nimetty 10-tanssin maailmanmestaruuskilpailu on käyty Moskovassa, Venäjällä. Luzhniki-stadionin vieressä sijaitsevalla voimisteluvalmentaja Irina A. Viner-Usmanovan mukaan nimetyllä voimisteluareenalla käytävään kilpailuun osallistui 35 paria ympäri maailman.

Suomen edustajana kilpailussa oli oululaispari Jaakko Saaristo – Anne Haataja. Muutama viikko sitten 10-tanssin SM-hopealle taituroinut kaksikko puristi lopputuloksissa sijalle 29.

”Tanssi sujui ihan hyvin, tosin oli välillä huonompia tansseja ja välillä hyviä tansseja. Kokonaisuudessaan ei paras suoritus, mutta ei huonoinkaan,” Anne kuvaili. ”Tulos vähän aluksi ärsytti, mutta kun katsoimme jatkoon päässeiden listan, niin ei me tällä hetkellä vielä sinne kuuluttaisikaan,” Jaakko jatkoi. Seuraavista kuvioista pari totesi yhdestä suusta: ”Treenaamaan!”

Valmentaja Toni Tuominen näki kilpailun hyvänä kokemuksena parille. ”Huomasimme lähtölistoista, että yksi ennakkosuosikkien joukossa oleva pari oli ensimmäisissä maailmanmestaruuskilpailuissaan jo 11 vuotta sitten. Meidän pari oli nyt ensimmäisissään, eli jos 10 vuotta vielä jaksetaan takoa, niin ehkä sijoituskin on hieman eri sitten siinä kohtaa,” hän vakuutti pilke silmäkulmassa.

Kilpailun voittajiksi ja maailmanmestareiksi kruunattiin Kanadaa edustavat Winson Tam – Anastasia Novikova. Evgeny Sveridonov – Angelina Barkova (RUS) ottivat hopeaa ja Daniil Ulanov – Kateryna Isakovych (CYP) pronssia.

Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: Tulokset WDSF:n sivuilta