Suomalaisparit neljännesfinaalin tuntumassa senioreiden MM-kilpailuissa

JULKAISTU: 6.10.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit
Jari Laatta – Wilma Lahti

Lauantaina 5. lokakuuta on käyty Seniori I latinalaistanssien ja Seniori II vakiotanssien MM-kilpailut eri puolilla maapalloa. Suomesta oli molemmissa kilpailuissa mukana yksi pari.

Ostravassa (CZE) järjestetyssä Seniori I latinalaistanssien MM-kilpailussa Suomen hallitseva SM-pronssimitalistipari Jari Laatta-Vilma Lahti (kuvassa) ylsi neljännesfinaaliin sijoittuen lopulta sijalle 24.-25. Kilpailun voitti hallitseva maailmanrankingin kärkipari, maailmanmestaruuttaan puolustanut Georgy Osadchy – Tatiana Nikolaeva (RUS). Voittajaparin tulosluettelo on ainutkertaista luettavaa, sillä pari on voittanut kaikki osallistumansa kilpailut yhteisellä, vuoden 2018 tammikuussa alkaneella urallaan.

Hallitsevat Seniori II -ikäsarjan Suomenmestarit Juha Rautio – Päivi Rautio jäivät niukasti neljännesfinaalista Torontossa (CAN) käydyssä Seniori II vakiotanssien MM-kilpailussa. Sijalle 25.-26. päätynyt pari oli yhdessä saksalaisparin kanssa ensimmäinen neljännesfinaalin ulkopuolelle jäänyt pari. Kovatasoisen kilpailun voitti Saksaa edustava pari Thorsten Zirm – Sonja Schwarz. Säästeliäästi kilpaileva, maailmanrankingissa sijalla 87 oleva saksalaispari yllätti maailmanrankingin kärkikuusikon vieden finaalissa kaikki viisi tanssia nimiinsä ja voittaen ensimmäisen maailmanmestaruutensa.