Harju – Pyykköselle mitalivärisuora Pietarin World Cup -kilpailusta

JULKAISTU: 9.9.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Paratanssiurheilu
Tuuli Harju ja Timo Pyykkönen hymyilevät mitalit kaulassa
Tuuli Harju-Timo Pyykkönen Pietari 8.9.2019

Kouvolalainen pyörätuolitanssipari Tuuli Harju – Timo Pyykkönen toivat tuliaisina Pietarissa 6. – 8.9.2019 järjestetystä Para Dance Sport World Cup – Continents Cup -kilpailusta mitalivärisuoran.

Perjantain latinalaistanssikilpailussa pari ylsi hienosti pronssille vahvojen venäläisparien joukossa.

Lauantaina tanssittiin Freestyle -kilpailu, jonka Harju – Pyykkönen voittivat.
– Freestylessa ei voi koskaan tietää etukäteen, miten oma suoritus puree tuomareihin. Oli kyllä jännittävä tunne, kun palkintojenjaossa omaa nimeä ei vaan kuulu ja sitten tulee se ykkössija, Pyykkönen kommentoi tanssin jälkeen.

Sunnuntaina oli vuorossa parin etukäteen ajatellen vahvin laji eli vakiotanssikilpailu. Kilpailussa oli mukana myös vahva Korean pari, jota Harju – Pyykkönen eivät ole aikaisemmin voittaneet. Ja kulta meni tälläkin kertaa Koreaan Harju – Pyykkösen napatessa hienosti hopeaa.
– Mitalit jokaisessa lajissa, niin pitää olla tyytyväinen tämänhetkiseen tanssikuntoon, pari kommentoi. – Mutta eihän tässä lepäilemään jäädä, vaan nyt harjoitellaan tiukasti, jotta saadaan hiottua vielä tarkemmaksi ajoitukset ja tanssiasennot sekä aksentit kohdilleen seuraaviin koitoksiin.

Venäjän osakilpailu on pyörätuolitanssijoiden keskuudessa arvostettu ja korkeatasoinen kilpailu, johon osallistutaan myös Aasian maista, joista tulevat myös useat arvokisamitalistit tällä hetkellä.
– Venäjällä on tanssiurheilussa vahva edustus huipputasolla, niin myös pyörätuolitanssissa. Tämä kilpailu antoi meille osviittaa, missä mennään ennen joulukuun maailmanmestaruuskilpailuja Saksassa, Harju kertoi.

Parin ohjelmassa on vielä ennen päätähtäintä kilpailumatkat Puolaan ja ensi kertaa myös Aasiaan.
– Taipein kisassa syyskuun lopulla jaetaan meille erittäin tärkeitä maailman ranking -pisteitä, joten kaukaa ne on lähdettävä hakemaan, jotta noustaan taas ranking-listalla kärkisijoille. Korkealla ranking-sijoituksella on tärkeä merkitys myös yhteistyökumppaneille ja sitä kautta merkitsee meille parempia mahdollisuuksia menestyä, etenkin kun EM- ja maailmanmestaruuskilpailut kisataan vuorovuosin, Harju kertoo.
– Ja onhan hyvä rankingsijoitus pieni pelote myös kanssakilpailijoille, Pyykkönen lisää.

Teksti Merja Naroma
Kuva Tuuli Harju