Boogie Woogien EM-kilpailut päätökseen Stuttgartissa

JULKAISTU: 18.8.2019, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Rock'n'swing -tanssit, Tulostiedotteet

 

Boogie Woogie EM 2019 -hopeamitali

Boogie Woogien EM-kilpailut Saksan Stuttgartissa päättyivät suomalaisittain mitalijuhliin. Kuten jo aiemmin olemme uutisoineet, turkulaiset Juho Päivinen – Mari Munne tekivät suomalaista tanssiurheiluhistoriaa voittamalla yleisen luokan ensimmäiset arvokilpailumitalit, EM-hopeaa.

Masi Saurén – Anna Tyutyunyuk olivat finaalin hitaan kierroksen jälkeen neljäntenä, vain 0.36 pistettä ruotsalaisen parin Viktor Edlund – Wilma Edlund perässä, ja vahvasti mitalivauhdissa. Pari ei kuitenkaan onnistunut kuromaan kiinni ruotsalaisten etumatkaa yleensä heille vahvemmalla nopealla kierroksella, ja helsinkiläiset jäivät niukasti palkintokorokkeelta. ”Harmitti, kun finaalin nopea veto ei ollut ihan paras tällä kertaa. Vaimoni Anna tanssi todella loistavasti, hänellä oli takareisiloukkaantuminen heinäkuun alussa. Olen ylpeä hänestä. Siihen nähden ollaan tyytyväisiä”, Masi kirjoitti välittömästi kilpailun jälkeen omalla sosiaalisen median sivullaan.

Yleisen luokan kolmas suomalaispari, Samuli Kalliala – Pinja Sarviluoma, onnistui neljännesfinaalissa upeasti ja selvitti tiensä semifinaaliin ollen tuossa kohtaa kilpailua seitsemännellä sijalla. Semifinaalissa pari joutui kuitenkin päästämään kaksi paria ohitseen ja loppusijoitus tamperelaisilla oli yhdeksäs. ”Kisa meni tosi hyvin, saimme hyvät vedot aikaiseksi ja olemme todella tyytyväisiä sijoitukseen”, pari iloitsi. ”Onnistuimme kerrankin jokaisessa vedossa eikä mikään kierros jäänyt harmittamaan. Neljännesfinaali oli tosi hyvä kierros meiltä”, Pinja jatkoi. Pari jatkaa kovaa treeniä kohti maailmanmestaruuskilpailua, jonka lisäksi luvassa on kaksi kilpailua kotimaassa ja muutamia ulkomailla. ”Maailmanmestaruuskisoissa ollaan ehdottomasti finaalissa”, Samuli vakuutti.

Yleisen luokan lisäksi euroopanmestaruuksista kilpailtiin juniorien ja seniorien ikäsarjoissa perjantaina. Molemmissa kilpailuissa Suomesta oli mukana yksi edustuspari.

Juniorien EM-kilpailussa Hämeenlinnan tienoilta kotoisin olevat Kimi Manner – Nea Nousiainen sijoittuivat lopputuloksissa sijalle 17. ”Kilpailu meni ihan hyvin, ollaan omiin vetoihin suhtkoht tyytyväisiä, vaikka jäimme vähän omasta tavoitteestamme. Mutta loppupeleissä olemme ihan tyytyväisiä”, Kimi kertasi. ”Ensimmäinen kierros oli tosi vaisu, mutta toinen meni jo huomattavasti paremmin. Jännitys vähän verotti tanssia”, Nea summasi. ”Tämä oli meidän kolmas vuosi arvokilpailuissa. Arvokilpailuissa on ihan eri fiilis ja enemmän ihmisiä ja sen takia jännitys on aina korkeammalla. Paineet tuntuvat aina enemmän, kaikki on vaan niin paljon suurempaa ja siellä on ihan eri meininki”, pari kuvaili. ”Meillä on ennen lattialle menoa tapana ottaa toistemme käsistä kiinni, katsoa silmiin ja hengittää”, pari havainnollisti viimeisiä hetkiä ennen lattialle menoa myöntäen samalla, että paineet tulevat heiltä itseltään.

Seniorien EM-kilpailussa kouvolalaiset Ari ja Soile Lilja sijoittuivat lopputuloksissa sijalle 22. ”Kilpailu meni meillä hyvin, olemme itse tyytyväisiä meidän vetoihin ja teimme oman parhaan suorituksen juuri oikeaan paikkaan. Se riitti tällä kertaa häntäpäähän, mutta tästä eteenpäin. Tarina jatkuu!”, pari kertaili tunnelmiaan kilpailun jälkeen. ”Olemme olleet tosi iloisia siitä, että paikat ovat olleet hyvässä kunnossa ja pystymme syksyllä jatkamaan treenejä. Kansainväliset kilpailut näyttävät hyvin, mitkä ovat seuraavat haasteet sitten, kun lähdetään näiltä sijoituksilta eteenpäin. Hyvät kisat olivat, kiva fiilis!”, pari summasi omaa jatkoaan. ”On ollut mahtavaa reissata tämän nuoren kärkijoukon mukana. Meillä on ihan mahtavia tanssijoita ja hirmuisen hyvä taso”, he vielä kehaisivat lopuksi.

Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: Kaikki tulokset Boogie Woogien EM-kilpailuista ovat nähtävillä täällä