Suomen boogie woogie -parit EM-mitalijahdissa

JULKAISTU: 15.8.2019, KATEGORIAT: Kansainväliset asiat, Mediatiedotteet, Rock'n'swing -tanssit

 

Juho Päivinen ja Mari Munne tanssilattialla
Juho Päivinen – Mari Munne © WRRC

Boogie Woogien EM-kilpailut käydään perjantaista lauantaihin 16. – 17. elokuuta Stuttgartissa. Kilpailut ovat koonneet koko Euroopan parhaimmiston Kulttuuri- ja kongressikeskus Liederhallen parketeille. Suomen joukkueessa mukana on viisi paria.

Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu Main Class -luokan EM-kilpailuun lauantaina. Huikeaa kansainvälistä menestystä saavuttaneet suomenmestarit ja viime vuoden World Cupin kokonaiskilpailun voittajat, Juho Päivinen – Mari Munne Turusta, toukokuussa ensimmäisen World Cup -osakilpailuvoittonsa ottaneet helsinkiläiset Masi Saurén – Anna Tyutyunyuk, ja useita finaalisijoituksia World Cupissa tänä vuonna ottaneet tamperelaiset Samuli Kalliala – Pinja Sarviluoma lähtevät 35 parin kilpailuun odottavaisella mielellä.

”Lähdemme EM-kilpailuun hakemaan Suomen boogie woogie -historian ensimmäistä yleisen luokan mitalisijaa, joten toivomme pitkän päivän päättyvän palkintokorokkeelle. Kuitenkin aiempiin arvokisoihin nähden lähdemme huomattavasti rennommalla mielellä kilpailemaan ja tanssimaan juuri niin hyvin kuin osaamme. Meillä on finaalin varalle uusia kuvioita, joissa on käytetty kekseliäästi erilaisia elementtejä hyväksi ja ovat varmasti ‘’ennennäkemättömiä’’, sillä kaikki ei ole välttämättä sitä, miltä aluksi näyttää”, paljastivat Juho Päivinen ja Mari Munne keskiviikkoiltana. ”Teimme alkuvuodesta todella lujasti töitä tekniikan parantamiseksi ja uusien taitojen oppimiseksi, joten olemme voineet kesän aikana lähinnä hioa uusia kuvioita ja pitää yllä vahvaa osaamistamme tuleviin EM-kilpailuihin”, pari totesi.

Masi Saurén ja Anna Tyutyunyuk joutuivat muuttamaan valmistautumisstrategiaansa heinäkuun alussa Annan pienen loukkaantumisen takia. ”Päätimme keskittyä enemmän keskinäiseen kommunikaatioon tanssin aikana. Meille on tärkeämpää tanssia 100% musiikkiin, täysin yhteydessä pariin kuin suorittaa valmiiksi suunniteltuja koreografioita”, pari kommentoi. ”Moskovan voitto antoi meille paljon itseluottamusta ja luottoa suhteeseemme ja tanssiimme. On hyvin erityistä saada jakaa tällainen ilo rakkaimman kanssa”, pari totesi. ”Tällä kertaa olemme valmistelleet jotain parempaa kuin trikkejä; asennetta!”, Masi ja Anna lisäsivät.

Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma ovat kesän aikana sekä hioneet vanhoja että kehitelleet uusia kuvioita. ”Viikonlopun kisoja odotamme innolla, koska näihin on valmistuttu koko kesä. Luvassa on muutamia uusia kuvioita ja toivomme pystyvämme tanssimaan omalle tasollemme”, pari kertoi lennolla matkalla Stuttgartiin. Alkukauden menestys on tuonut parille itseluottamusta ja suoritusvarmuutta. ”Tämän vuoden menestys on tuonut suoritusvarmuutta tanssimiseen ja kilpailusuoritukset ovat olleet paremmin samalla tasolla kuin aikaisemmin. ”

Seniorit aloittavat kilpailu-urakkansa perjantaina aamupäivällä. Mukaan on ilmoittautunut 23 paria edustaen kahdeksaa eri maata. Hallitsevat Euroopan mestarit, Ranskan Raphaël Dupas – Laurence Nograbat starttaavat kilpailuun suosikkeina. Suomea kilpailussa edustavat kouvolalaiset SM-hopeamitalistit Ari ja Soile Lilja, jotka ovat ahkeroineet kesän perustekniikan parissa. ”Kesäläksynämme on ollut musiikin rakenteen parempi hyödyntäminen ja tulkinta omassa tanssissa. Molempien osalta koemme, että olemme menneet eteenpäin. Näin ollen kisatunnelmat on melko mukavat”, pari kertoo ja jatkaa ”Kokemuksemme kansainvälisistä kisoista on vielä kovin vähäistä, joten tavoiteasetanta on vaikeaa. Toivomme että jännityksestä huolimatta saamme meidän parhaamme näytettyä lattialla ja sen jälkeen sitten näkee mihin se tässä vaiheessa ja näillä kilometreillä riittää.”

Juniorit kilpailevat oman EM-kilpailunsa perjantai-iltana. Junioreiden EM-titteli ja -mitalit ovat avoinna hallitsevien mestareiden ja muiden mitalistien siirryttyä vuodenvaihteessa aikuisten ikäsarjaan. 26 paria edustaa yhdeksää maata ja Suomen edustajina nähdään hallitsevat suomenmestarit Kimi Manner – Nea Nousiainen. ”Tosi hyvät fiilikset on, ollaan treenattu paljon ja toivottavasti hyvä tulee. Jännittää tosi paljon, mutta se kuuluu asiaan”, pari totesi torstaiaamuna lentoasemalla. ”Tavoitteemme on finaalissa, päästä Beethoven Saalin lattialle”, pari totesi kuin yhdestä suusta.

Seuraava linkki avautuu toisella sivustolla: Kilpailutuloksia voi seurata reaaliaikaisesti WRRC:n sivuilla