Kansainvälinen Olympiakomitea sanoi tanssiurheilulle ”Kyllä”

JULKAISTU: 25.6.2019, KATEGORIAT: Breaking, Kansainväliset asiat, Mediatiedotteet

Kaavio otsikolla The processSveitsin Lausannessa parhaillaan koolla oleva Kansainvälisen Olympiakomitean vuosikokous, 134th IOC Session, hyväksyi tänään järjestäjäkaupunki Pariisin esityksen sisällyttää breaking vuoden 2024 kesäolympialaisten ohjelmaan. Lopullinen vahvistus breakingin sisällyttämisestä Pariisin kilpailuohjelmaan tulee kuitenkin vasta Tokion olympialaisten jälkeen joulukuussa 2020.

”Tämä on suuri voitto ja iloinen asia koko tanssiurheilulle, ei vain breakingille. IOC on löytänyt breakingissa nuorekkaan ja nuorisoon vetoavan, positiivisen uuden lajin. Kansainvälisen tanssiurheilun kattojärjestön, World DanceSport Federation:n muut lajit, mukaan lukien vakio- ja latinalaistanssit tulevat myös kokemaan kilpailumuodoissaan uudistuksia lähiaikoina; sporttisuus ja nuorekkuus ovat myös niiden lajien osalta kehittämisen kannalta tärkeitä, mikäli lajiperheen muutkin jäsenet ovat tulevaisuudessa raottamassa olympialaisten ovea. Uusi kansainvälinen Sport Series -kilpailusarja tulee olemaan osa tätä koko lajiperheen kehitystyötä”, totesi Tanssiurheiluliiton puheenjohtaja Leena Liusvaara iloisena ja erittäin tyytyväisenä, ja jatkoi: ”Tanssiurheilun olympiastatus on pitkällisen työn johdosta nyt saavutettu – tämä avaa kaikille lajiperheen harrastajille ja seuraajille uusia ulottuvuuksia.”

Näkymä kokouksesta

Päätöstä edeltävässä keskustelussa kiiteltiin etenkin World DanceSport Federation (WDSF) hyvää hallintoa, toimiston sijaintia Lausannessa sekä breakingin läpinäkyvää arvostelusysteemiä, jotka edesauttoivat positiivisen päätöksen syntyyn.

World DanceSport Federation (WDSF) on Kansainvälisen Olympiakomitean (IOC) ja Global Association of International Sports Federations (GAISF) tunnustama tanssiurheilun maailman kattojärjestö, sekä International World Games Association, World Masters Games ja European Masters Games jäsen. Suomea World DanceSport Federationissa edustaa Suomen Tanssiurheiluliitto ry.

Linkki avautuu toisella sivustolla: Lisätietoa: WDSF tiedote 25.6.2019