Kevätkokouksen ja sääntökokousten keskeiset päätökset

JULKAISTU: 12.6.2019, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Suomen Tanssiurheiluliiton kevätkokous sekä vakio- ja latinalaistanssien ja rock’n’swing-tanssien sääntökokoukset järjestettiin sunnuntaina 28.4.2019 Helsingissä. Tässä kokousten keskeiset päätökset.

Vakio- ja latinalaistanssien kilpailusääntömuutokset ja päätökset

muutoksia Cup-kilpailujen luokissa

Cup-kilpailut tanssitaan 1.1.2020 alkaen A-B-luokissa Seniori 2-, Seniori 3- ja Seniori 4 -ikäsarjoissa. Yleisen ikäsarjan cup-kilpailu poistuu, ja A-C-taitotaso vaihtuu A-B-taitotasoksi.

Luokkanousupisterajat muuttuvat

Luokkanousupisterajat muuttuvat 1.8.2019 alkaen. Aiemmin E-taitotasolta ylöspäin luokkanousuun vaadittiin 50 nousupistettä. Uudet nousupisterajat ovat:

  •     F -> E: edustusseuran ilmoituksella
  •     E -> D: saavutettuaan 30 nousupistettä
  •     D -> C: saavutettuaan 40 nousupistettä
  •     C -> B: saavutettuaan 40 nousupistettä
  •     B -> A: saavutettuaan 50 nousupistettä

Tuomarivalintatyöryhmän uudet jäsenet

Tuomarivalintatyöryhmän uudet jäsenet: Tuomarivalintatyöryhmään valittiin Mika Jauhiainen, Soile Näsänen ja Niina Antikainen. Liittohallitus valitsee ja päättää kaksi muuta jäsentä työryhmään.

Lisäksi kokouksessa tehtiin tarkennuksia SM-, GP- ja IKM-kilpailuiden tuomarioikeuksiin sekä 10-tanssin GP-finaalin muodostamiseen.

Rock’n’swing-tanssien kilpailusääntömuutokset

Kilpailusäännöistä poistuu viittaus mieheen ja naiseen

Rock’n’swing -tanssien kilpailusäännöistä poistetaan viittaukset mieheen ja naiseen muodostamassa tanssiparia. 1.8.2019 voimaan astuvien kotimaisten kilpailusääntöjen mukaan pariyhdistelmän muodostavat jatkossa viejä ja seuraaja. Kansainvälisesti edustamaan kuitenkin pääsevät vain poika-tyttö -parit kansainvälisen lajin kattojärjestön World Rock’n’Roll Confederationin (WRRC) kilpailusääntöjen mukaisesti.

Edustussäännöt

Edustussääntöihin tehtiin muutamia teknisiä korjauksia sekä lisättiin valinta-aikataulu:

[Kansainvälisten edustusten] Valintahetki on viimeistään 8 viikkoa ennen kilpailupäivää. Jos ilmoittautuminen päättyy aiemmin kuin 8 viikkoa ennen kilpailupäivää, valinta tehdään viikko ennen viimeistä kilpailukutsun mukaista ilmoittautumispäivää.

Boogie woogien säännöt yhdenmukaisiksi WRRC:n sääntöihin

Yhdenmukaistettiin boogie woogien kilpailusääntöjä World Rock’n’Roll Confedrationin viimeisimpiin sääntöihin.

KevätkokoukseN keskeiset päätökset

Muutos kilpailusääntöjen yhteisiin osioihin

Kevätkokouksessa hyväksyttiin muutoksia kilpailusääntöjen yhteisiin osioihin:

  • Myönnettiin liittohallituksen lisäksi myös vakio- ja latinalaistanssijaokselle (VAL) ja rock’n’swing-jaokselle (RS-jaos) oikeus tehdä kilpailusääntöjä muuttamatta yksittäisiä kokeiluja kilpailujärjestelmän kehittämiseksi.